tPublisert:  10.11.06

 

 

Explorer 7

ARNE HEIMESTØL

Microsoft har nå lagt ut betaversjon av nettleseren Explorer 7.  Dette er på tide, for selskapet er i ferd med å sakke akterut i konkurranse med for eksempel Firefox. Jeg har lastet ned og tatt i bruk Explorer 7, og her er det nye og forbedrede funksjoner en kan ha nytte av.  Vær imidlertid klar over at betaversjonen foreløpig bare har menyvalg med engelsk tekst.

Noe annet du bør tenke på, er at dette er en testversjon.  Den vil som regel inneholde flere feil enn det endelige produktet; hvis det finnes noe som heter endelig i dataverdenen.  De fleste databrukere er vant til automatiske oppdateringer i de fleste programmer.

Noe av det jeg setter mest pris på, er å kunne bruke arkfaner.  Det betyr at du kan ha flere nettsider oppe samtidig uten at du får en hel skog av vinduer på skjermen din.  Dette letter oversikten.  Firefox og Opera har hatt dette tilbudet lenge.  Personlig liker jeg Firefox sitt tilbud bedre, for her kan en lagre bokmerker i mapper og åpne en rekke sider i én operasjon. 

Explorer 7 overstyrer valg av skrifttype jeg har gjort på Hedalen.no.  Jeg må innrømme at det er lettere å lese nettavisa vår med den nye versjonen av Microsoft sin nettleser. 

Noe av det viktigste med Explorer 7 er den innebygde sikkerheten mot mistenkelige sider.

  • Les en mer omfattende vurdering av Explorer 7.0 her.
     
  • Her kan du laste ned den nye nettleseren.  Husk at du må ha gyldig windowslisens for at produktet skal virke.

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |