t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Nytt År og Nye Muligheter i Mulighetenes Dal

(Noen ord om å tilfredsstille kvinner)

ANGJERD ASPHOLT

Personlig vil jeg si det sånn: ENDELIG er 2005 forbi. Ikke det at jeg ville vært 2005 foruten – jeg er bare veldig glad for at det aldri kommer igjen. Innholdsrikt, har det vært. Faktisk så innholdsrikt at at jeg helst skulle fordelt det på minst fem år.

Å begynne 2005 var som å sette utfor en slalåmbakke uten verken å kunne svinge eller bremse. ”Det er noe ved meg, som om livet leker med meg, og sier: heng i og lev”, synger Ole Paus. Uansett – jeg har blitt litt flinkere til å svinge i løpet av året. Å bremse er det riktignok verre med. Men en kan da ikke stoppe helt opp heller.

Jeg er attraktiv. Ikke for å være innbilsk, altså. Det er bare det at jeg er akkurat hva Bygde-Norge trenger. Jeg er ung (i hvert fall sammenligna med gjennomsnittsalderen på Hedalsheimen). Og jeg er kvinne. Bygde-Norge skriker etter sånne som meg. Ja, i hvert fall etter de med litt høyere utdannelse enn meg. Men, men – ingen er perfekt.

Ho Sigrid og jeg pusler med noen planer. Jeg skal ikke gå så mye inn på det nå, dere skal få lese mer om det en annen dag. Men planene innebærer markedsføring av Hedalen og Bygde-Norge forøvrig. For bygda vår vil jo så gjerne besøkes og befruktes og befolkes. Det sier seg jo sjøl at vi trenger unge kvinner – så alle ungkarene får noen å besøke og befrukte og sånn.

Men det er et par utfordringer med kvinner. OK – jeg innrømmer at det var en KRAFTIG underdrivelse. Men jeg forenkler litt for leserens skyld. Så, altså, vi sier to utfordringer:

Forførelsen

Tilfredsstillelsen

Og jeg snakker ikke om sex. Det får sexologene og moralistene ta seg av. Jeg snakker om å gi kvinner lyst til å komme hit. Og jeg snakker om å gi kvinner lyst til å bli her. Det første er et spørsmål om forførelse. Men hva hjelper det med forførelse og at folk flytter hit – hvis ingen vil bli her?

Ho Sigrid og jeg skal prøve å inspirere til forførelsen. Men når det gjelder tilfredsstillelsen – tror jeg vi trenger litt mer hjelp.

Og hva skal til for å tilfredsstille den moderne kvinne? Jeg har riktignok et ufullført studie i markedsføring og husker i det fjerne et par ting om målgrupper, markedsundersøkelser, kundetilfredshet osv. Men, i tilfelle noen av leserne er altfor mye høyere opp på den akademiske markedsførings-rangstigen enn meg, skal jeg stille spørsmålet litt annerledes. Ja, siden det nå er sånn at Bygde- Norge skriker etter sånne som meg. Jeg er kanskje ikke som de andre barna langs Hedalsveien, men uansett tilhører jeg den målgruppa det er snakk om.

Så – hva skal til for å tilfredsstille meg? Nå begynner det å bli personlig her.

Og, tro meg: Jeg tenker ikke på sånne ting som politikerne holder på med – å skape arbeidsplasser, skoleplasser, sykehjemsplasser, barnehageplasser, parkeringsplasser og andre oppbevaringsplasser.

Nei, jeg tenker på det bygdemiljøet hver enkelt av oss er med på å skape. Og som hver enkelt av oss er ansvarlige for.

Hva skal til for å finne den gode følelsen av at det er her jeg vil være? Den gode følelsen av å høre hjemme? For meg er det ikke et spørsmål om å ”passe inn”. Tvert imot – jeg har ikke det minste behov for at det skal finnes flere av meg. I den sammenhengen har både jeg og omgivelsene definitivt mer enn nok med den ene av meg. Nei, for meg handler det om helt andre ting. Jeg skal gi noen stikkord:

Frihet – Jeg trenger rom for å tenke, mene, tro, føle & handle – å leve livet på egne premisser. Aksept – Å bli møtt som den jeg er. Ikke som den noen vil jeg skal være eller som den noen tror jeg er.

Eventyr – Om man finner eventyret i trolsk natur, kajakkpadling eller utenfor lokalet i seine nattetimer – litt spenning må man ha.

Mangfold – At menneskene rundt meg blomstrer i alle slags farger, alle slags størrelser og alle slags fasonger. At kontrastene står side om side og fremhever hverandre – isteden for å slå hverandre i hjel.

Hedalen er tradisjon. Hedalen er natur. Hedalen er stillhet. Hedalen er meditasjon. Hedalen er farger. Hedalen er iskald stjernehimmel. Hedalen er bading i Urula. Hedalen er årstider. Hedalen er visnende løv. Hedalen er gryende liv.

Noen tror på sjelevandring, andre tror på jomfrufødsel. Fint – Hedalen er Mulighetenes Dal.


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |