|
|
Hakk med steikt flesk og kå(l)rotstappe
Det finnes mattradisjoner som lett kan bli borte. Hedalen.no
tar i dag fram oppskrifter vi oppfordrer leserne til å prøve.
Bruk kraftbein tå gris, storfe ell vilt.
Vask kraftbeina gøtt. Legg dei i kaldt vatn. Kok opp og skom gøtt tå.
Salt.
Kok inntil 4 timer.
Avkjøl og plukk tå kjøttet.
Mal så kjøttet, med lauk, på kjøttkvenn. ( 1lauk te 1 kg kjøtt)
Kok det opp att med nokko tå krafta te passe konstistens.
Salt og krydder etter smak (pepar, allehånde, nellik..)
Serveres rykanes vart med gøtt steikt flesk attåt.

KÅ(L)ROTSTAPPE
Vask og rensk ei vanle stor kårot. Skjer ho i betar og legg i kokanes,
salta vatn.
Kok te ho e mør (så ein kniv går lett igjønnom).
Tøm tå vatnet. Ta vare på dette - gøtt og C-vitaminrikt drikke!
Hell på ca 1 dl fløyte. Kok gøtt opp og stamp ell mos kårota.
Smak te med pepar og server te hakk samen med kokte poteter.
Vatn å drikke!
Te SUPMAT passer det gøtt med SØTSUPPE:
Bruk stålkjel.
Ca 1 vatn og ein neva byggryn.
Gryna har gøtt tå å liggi i bløyt over natta.
Fyll på meir vatn etter behov.
Kok te gryna e mør, ca. ein times tid.
Ha i svisker og rusiner og smak te med sol- ell ripssaft.
SIGNE MATEN!
|