Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Karategruppa i Hedalen IL på sommerleir
 

LARS ELSRUD

 
Det begynner etter hvert å bli en tradisjon at medlemmer fra karategruppa i Hedalen IL deltar på sommerleiren for karatestilarten Shotokan Tradisjonell i Tønsberg.

I år stilte karategruppa med 4 medlemmer på sommerleiren. Leiren går over 5 dager med to treningsøkter hver av de fire første dagene, og én treningsøkt siste dagen.
 


Ida er ganske ”tydelig” i sin klage på kokken


Asle Ivar og Lars trener sparket som heter Mawashigeri

De som instruerer på sommerleiren, er såpass til toppinstruktører at selv de norske landslagsinstruktørene deltar som elever på denne samlingen.

Årets instruktører var Sensei Kawasoe (8. grad svart belte), Sensei Ochi (8. grad svart belte), Sensei Taylor (6. grad svart belte) og Sensei Lim (6. grad svart belte). For de som lurer på hva Sensei betyr, så kan det forenklet oversettes med ”trener”.

Det var Ida Sollie, Bjørnar Bjørnstad, Asle Ivar Klemmetsrud og Lars Elsrud fra karategruppa som reiste til solkysten siste uka i juni, tok inn på campingplass og trente seg gjennom noen sommerdager som bare ble finere og finere utover uka. Utenom oss deltok det ca. 250 karateutøvere fra andre klubber rundt omkring i sør-Norge, og det var også deltakere fra Skottland, England og Island.

I tillegg til å være et skikkelig ”karatefaglig” påfyll og svært gode treninger, så er ei slik treningssamling også veldig sosial. Her blir en kjent med karateutøvere fra andre klubber, og bygger seg et nettverk av bekjente som en treffer igjen i mange forskjellige situasjoner rundt omkring i landet både i forbindelse med utdannelse og jobb.


Bjørnar i aksjon med sparket Maegeri

Også de varme sommerkvelder benyttet Ida til å finpusse teknikker (slaget heter gyauki zuki)

Ida og Asle Ivar sammen med (fra venstre) Sensei Lim, Sensei Kawasoe og Sensei Taylor

Ida, Sensei Ochi og Asle Ivar

For de som er interessert i å vite mer om karatestilarten Shotokan Tradisjonell anbefaler vi en tur innom hjemmesiden til forbundet.

Riktig god sommer fra oss i karategruppa!