Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Løypemaskin bestilt

HELGE NORDBY
 
  Hedalen Løypelag har nå satt i bestilling løypemaskin. Den blir levert i løpet av november. Valget falt på Prinoth Husky levert av Trygve Owren AS på Vingrom.

Ut fra erfaringen som ble gjort fra prøvedriften i påska, var løypekjørerne enstemmige om at dette var den maskinen som hadde best framkommelighet, teknisk utstyr, soliditet og kjørekomfort.

Maskintypen synes også å ha lavest driftskostnad og høyest markedspris ved innbytte. Styret i løypelaget mener å ha gjort en fornuftig investering ut fra tilbudt pris inkludert utstyr, på tross av en forholdsvis høy kjøpesum.

Maskinen er produsert i Italia med Mercedes motor på 177hk. Løypelaget har valgt den smaleste utgaven med 2,5 meter bredde på ytterkant belte, og et freseaggregat på 2,3 meter. Med ”sidevinger” på glattebrettet vil bredden på selve løypa bli 3,25 meter. Den leveres med 2 sporsettere, hvorav den ene har sporfres.

Sporfresen har til hensikt at kun selve skisporet freses dypt, mens det i resten av løypa freses kun et tynt lag. Dette har positiv betydning for driftskostnadene.

Førerhuset er meget komfortabelt og har plass til to personer. Av ekstrautstyr kan nevnes hel beskyttelse under maskinen, kvistavvisere på førerhuset, ekstra drivstofftank, GPS med fargeskjerm og kart, kompakthjul foran, reservehjul, verktøykasse, m.m.

Total kjøpesum kr. 1.150.000,- hvorav de siste 30% betales innen 4 mnd etter levering. Inkludert i leveransen er gjennomgang av vedlikehold og drift av maskinen for alle kjørerne hos leverandør, samt kjøreopplæring ved levering.

Maskinen leveres fabrikkny hvor årets utgave har forsterket fresemotorer i henhold til dagens modell. Av andre løypelag i nærheten som kjører tilsvarende maskin kan nevnes Fjellstølen, Skrautvål, Kruk, Gomobu, og ikke minst Skiforeningen.

Mer informasjon - se www.owren.no.

Generell brosjyre og tekniske data kan du lese her.