Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47
Kommentaren

Skolen

Av Mikkel

 

Hei
Jeg heter Mikkel og er 12 år gammel. Jeg fikk spørsmål om å være kommentarskribent på hedalssida, og jeg tenkte kanskje det kunne være gøy. Men hva i all verden skal jeg skrive om? Det er ikke så lett å finne på noe helt av seg selv heller.

Kanskje jeg kan skrive litt om skolen? Jeg er glad for å ha skole, men samtidig ikke. Jeg er glad for å ha skole fordi da lærer jeg noe, og kan kanskje få en god jobb som voksen. Friminuttene og heimkunnskapen er morsomt, men resten av skole er så gørr. Jeg gleder meg likevel litt til ungdomsskolen fordi da har vi karakterer, nye lærere, og endelig skal vi flytte opp. Etter sju år blir man lei av samme sted.

Nå vil jeg fantasere litt om min egen DRØMMESKOLE slik jeg skulle ønske den kunne være. Det kan være lurt å drømme seg litt bort noen ganger..

Hvordan jeg ønsker at skolen skal være, er at vi kunne ha fri fredag, lørdag og søndag og gå på skole mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Lærerne kunne vi sjefe over så mye vi ville. De kunne hente oss ting og tang vi ville ha, men i noen timer skulle de undervise, så da kunne vi ikke sjefe over dem.

På mandagen så kunne vi ha fire timer. Tre timer heimkunnskap som eleven kunne velge hva han ville lage, og hvis maten ble mislykket, så måtte læreren spise all maten pluss at han måtte ta oppvasken. Fjerde time skulle vært matte som vi hadde om bare deling og ganging fordi det er lett å forstå. Vi skulle hatt tre friminutt som varte 20 minutter hver.

På tirsdagen kunne vi også ha fire timer. Da skulle vi ha to timer med engelsk stilskriving og to timer med norsk stilskriving, og etter hver time hadde vi en times friminutt. Stilene kunne handle om hva som helst, og du kunne bruke all fantasi du hadde. Noen synes at jeg har morsom fantasi, men noen sier jeg har for mye, men det er ingen som kan ha for mye fantasi vel? Mens vi skrev stil, skulle lærerne hente alt vi trengte, som mat og drikke og alt det vi ville ha, men vi skulle ikke overdrive helt med sjefinga vår.

På onsdag skulle vi hatt tre timer bare. Der skulle vi jobbe med prosjekt om hva vi ville. For eksempel om svartedauden eller gresk mytologi eller vikinger eller hva som helst. Lærerne kunne hjulpet oss med å finne bøker og diverse. De skulle også være tjenerne våre. Der skulle vi hatt to friminutt som varte en halv time hver. Vi skulle fått karakter på prosjektene våre, og vi fikk jobbe så lenge vi ville med dem.

På torsdag ville jeg hatt fem timer. To timer om gresk, norrøn og egyptisk mytologi, en time med tegning og to timer kosetime. Vi skulle hatt fire friminutt som varte 20 minutter hver. I kosetimen så kunne vi gjøre hva vi ville. I tegningstimen kunne vi tegne hva vi ville, og lærerne kunne hjelpe oss. I mytologitimen skulle læreren fortelle, og så kunne vi lete i bøker og gå på datamaskinen.

Vi skulle hatt senger på alle klasserommene, så hvis vi ble trøtte (når vi blir trøtte rettere sagt fordi det blir vi uansett) kunne vi legge oss i sengen og sove. Vi skulle hatt en kantine med en meny som vi lagde selv og kantinefolkene måtte lystre. I skolegården skulle det vært et svømmebasseng ute og et svømmebasseng inne.

Selvfølgelig kan skolen aldri bli sånn, og jeg tror jeg ville bli lei av skolen til slutt hvis skoledagene skulle blitt sånn, men det ville vært gøy å prøve en uke for å se om det ble gøy, og det tror jeg den ville blitt, men ikke hvis den skulle vært sånn et helt år! Men kanskje det kunne bli en kantine og to svømmebasseng på skolen?