t



Publisert:  10.11.06

 

 

 

Kulturskolekonserten 6. juni

KJELL IVAR VESTROM

 Årets avslutningskonsert for Kulturskolen var i år lagt til Hedalen. Vi hadde satt frem over 100 stoler, men disse ble fort fylt opp.

Lars Petter Andersen fra Reinli åpnet konserten med innlevelse og vakkert spill på kornett.

Dette ble en meget variert forestilling med ikke mindre enn 45 elever som leverte en strålende underholdning. Vi skulle vel ikke trekke frem enkeltpersoner, men nydelig langeleikspill ved Solfrid Olmhus må bare nevnes. Hun har også konkurrert nasjonalt, så dette var det klasse over. Trygve Bolstads elever på fele og hardingfele må også trekkes frem, det er flott at disse tradisjonsrike instrumentene har fått sin plass i Kulturskolen i kommunen vår. 

Ellers fikk vi servert flere sett med slagverk-elever som det riktig svingte av..Tre gitargrupper var også i aksjon med rock’n’roll og ballader.

Aspirantene til korpsene i kommunen stilte opp med flere nummer, og de fleste tangentelevene vartet opp med alt fra Fader Jakop til Latinamerikanske rytmer. Annette Hanssens keyboardspill til 60-talls slageren ”Yellow River”, fikk med seg hele salen i taktfast applaus!  

Begnadalen barneteater var representert med  ”Røverne fra Kardemommeby” ( som hadde oppsetning i Begnadalen i april), samt at vi fikk Kardemommesangen fra samme gruppe. 

Konserten ble avsluttet med Lovise Skaran fra Leirskogen som sang Leonard Cohen’s nydelige melodi Hallelujah. Dette gjorde hun med glans, og merk dere navnet, hun kommer vi sikkert til å høre mer fra. 

Kulturskolen har i år arrangert tegne/malekurs, og disse elevene hadde utstilling under konserten, og i pausen var det mulig for publikum å nyte deres arbeider som det virkelig var klasse over. 

En stor takk til alle fremmøtte og ikke minst 9. klasse ved Hedalen skole, som sto for salg av boller, kaker, kaffe og mineralvann. 

Neste år blir konserten på Bagn skole, så herved oppfordring til alle hedøler til å komme dit, det var nemlig utrulig mange fra Bagn, Begnadalen, Reinli og Leirskogen som hadde tatt turen ”over åsen”.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |