tPublisert:  10.11.06

 

 

Vassfar-opplevelser starter ny sesong

ARNE HEIMESTØL

Småsamfunnsprosjektet i Hedalen har gitt en del konkrete og gode resultater. Ett av dem er Vassfar-opplevelser.  Bjarne Berg og Marit Stensrud, som står bak tiltaket, starter nå på tredje sesong.  Helga 17. og 18. juni blir det turopplegg knyttet til Vassfaret.

Det er sosialt å gå på tur i lag, og at det ellers er bra for helsa å bevege seg, vil de færreste betvile.  Det er mye vakker natur å oppleve, og når en har med seg lokalkjente guider, kan utbyttet bli enda større.

Lørdag 17. juni legger Vassfar-opplevelser opp til en lett rusletur i Bertes nærområde rundt Skrukkefyllhaugen.  Vassfarkjøtt ved Oddveig Slettebråten, deltar med smaksprøver og salg av årets elgpølse. Det legges altså vekt på lokale mattradisjoner.

Bjarne og Marit starter sesongen med en enkel tur, noe som var savnet av en del da alle tidligere turer har gått til fjells og har vært relativt tunge for dem som ikke er så spreke til å gå.

"Ruggtur" er tittelen på søndagens utfordring.   Da går turen opp lia sør for Storbekk og opp i Storbekkseilen der slagbjørnen Rugg ble skutt den 13. mai 1908.  Arrangørene kan ikke love møte med bjørn. ;-) Derimot vil en komme høyt opp i fjellet og kunne nye flott utsikt over Vassfaret.

På stedet der Rugg ble skutt, er det satt opp ei minneplate, og det er den som er målet for turen denne søndagen.


Minneplata


Vassfaret - like nord for minneplata

Les mer om årets turer her.


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |