t


Kommentaren

Publisert:  10.11.06

Savnet svelepakke og sprutflaske – 27.05.2006

Tekst: Mari Olea Lie
Foto, film og lyd: Eva Renate Bøe

Det var en gang fire ungdommer/unge voksne i sin beste alder, som dro til Vassfaret for å bedrive friluftsliv. Basecampen ble anlagt ved Suluvatnet, og det var fred og ro i de dype skoger. Første natta ved bålet bestod av snø i fjellsidene, og spennende gamle Vassfar-historier.

Dagen etter tenkte vi at vi skulle over på Hallingsida for å se om det var noe annerledes der. Vi padla over, og der var det helt vilt og urørt! Vi balanserte over en stokk og kom (etter hvert) til en fantastisk foss! Der tjuvfiska vi nesten litt. Så gikk vi til toppen av fossen, og der var det jammen noen hallinger ute og gikk også! En av oss unge fra Hedalen hadde et virus, som gjorde at det gynga i lyngen etter padleturen. Den ene fisken vi fikk på turen, var fra Hedalen.

Om kvelden lagde en av gutta en bedre middag i steikehella si. Av alle campene rundt Suluvatnet denne brøtningshelga hadde vi mest utstyr, størst bål, en same?, etter hvert flest deltakere og vi feira 20-års dag.

Så kom sjølve brøtningsdagen! Etter egg og bacon i mårrasola var grunnlaget det beste for en strålende dag i friluft. Og jammen kom det ikke to nye, spreke unge voksne fra bygda. De stauteste tre av oss ville padle til Øvre Grunntjern. Der skulle vi, friluftsvante, og med utstyret i orden, steike sveler i steikehella, med jordbær på sprutflaske, se på tømmerstokker og uttabygds’.

Men like nedafor Dreparhølen, i stri strøm og høy vannføring, gikk vi under, i hvert fall til halsen. Vi fløyt opp igjen! (vi hadde nemlig redningsvest). Men kanoen var full av vann. Minst en halvtime strevde vi for å heve farkosten i det iskalde vannet. Vi hadde som sagt utstyret i orden, med vanntett bag, men alt lå ikke i den. Svelepakka og sprutflaska forsvant nedover og deltok seinere i brøtninga. Har noen sett dem?

Planen var å ankomme brøtninga som spreke unge voksne. På padleturen over Øvre Grunntjern hadde vi kommet oss litt, men kunne ikke le for høyt. Vi la til, og lista oss stille i land, blåfrosne og våte.

Alle var opptatt med brøtninga, så vi måtte ta hånd om oss sjøl.

Oppfordringa blir:

  1. Bedriv friluftsliv
  2. Bruk vårt flotte nærområde
  3. Husk redningsvest
  4. Pass godt på svelepakka og sprutflaska!

Se video her.

Plukking av kråkefot til oppvaskkost.""Plukking av kråkefot til oppvaskkost.


   

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |