tPublisert:  10.11.06

 

 

Om tømmerbrøtning blant lettkledde damer

LARS ELSRUD

Fra gammelt av er vi jo godt kjent med at tømmerhøggera som lå hele uka på hogst eller brøtning i ei skogskoie i stor grad prata om kvinnfolk når de hadde tid til ei lita pause.

Derfor kan vi vel i et historisk perspektiv se det som en liten gest til de gamle tømmerfløtere i Sør-Aurdal, at det blant damene i ukens Vi Menn kommer en større reportasje fra årets tømmerbrøtning i Vassfaret. 

Det var prosjektleder Jarle Heiene som forholdsvis tilfeldig her ved påsketider kom i kontakt med en frilanse-journalist tilknytt Vi Menn. Eller som Jarle selv sier når han blir spurt om hvordan han egentlig fikk et så stort blad interessert i brøtningen i Vassfaret: ”Jeg får si som dom som slåss sier – det begynte med at han tok igjen”. 

Uansett, denne uka her kan altså hele landets befolkning over flere sider i Vi Menn lese om brøtningen i Vassfaret, om han Kristoffer som både er gammel brøtningsmann, bjønnejeger og ordfører og ikke minst se masse flotte bilder fra denne store happeningen som er i Vassfaret hvert år.

Så vidt Kulturvernplanen har oversikt over nå, så er det jo her til lands kun i Vassfaret det foregår brøtning. Så dette er en unik mulighet vi må ta vare på og videreutvikle.

 


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |