tPublisert:  10.11.06

 

 

Femlinger i sauefjøset på Berg

Foto:  Tone E. Berg og Arne G. Perlestenbakken
Tekst:  Arne Heimestøl

En av naturens sjeldenheter fant sted i sauefjøset hos Trond Berg fredag. Da nedkom ei søye med hele fem velskapte lam, og alle lever i beste velgående. Med fem lam og kun to spener på søya blir det litt kamp rundt matstasjonen.

Derfor må de fire som passer sauefjøset,organisere litt rundt denne sauefamilien.  To av lamma har fått "reservemamma".  De skal vokse opp på kalvegodt, gras og kraftfor, og må holde seg i kopplamflokken på gården.  Denne flokken teller allerede 10 lam.

--I år har faktisk kommet litt for mange lam, forteller Trond.  Det blir ekstra mye arbeid med kopplammene, for de må ha regelmessig stell.

Resten av saueflokken skal på sommeropphold i Muggedalen.  Dit håper Trond å kunne sleppe dem mellom 5. og 10. juni.  Og da er håpet at bjørner som måtte oppholde seg i området, er at det vennligsinnede slaget og sparer det rundt 300 sauene flokken kan bestå av.

Det er travelt når en skal ta vare på 100 sauer som skal lamme.  Hver tredje time må noen innom fjøset.  Trond er glad for at han kan dele dette ansvaret med Grete og foreldrene.


 

Nettsideansvar: Arne Heimestøl |