tPublisert:  10.11.06

 

Kjempeforestilling på Nordre Lokalet

MAGNE RUUD

En fullsatt sal møtte 38 skuespillere og dansere på Nordre Lokalet 17. mai-kvelden. Forventningsfulle foreldre, søsken, besteforeldre og ellers andre interesserte fikk en uforglemmelig aften.

Forestillingen handler om pikebarnet Annie, barnehjemsbarnet, i 20-årenes depresjonstid i New York. Ved hjelp av flaks og mange tilfeldigheter fikk hun et helt annerledes og lykkeligere liv enn hva hun egentlig hadde lov til å håpe på.

Allikevel var det hennes drøm om ”I morgen” som gikk i oppfyllelse. Hun mistet aldri troen på ”i morgen--”.  Stine Fekjær Skogly synes å være skapt for rollen. Debutant i hovedrollesammenheng, men allikevel rolig og behersket. Med klokkeklar røst, sang og snakket hun seg gjennom mange partier i en to og en halv times forestilling.

Hennes to motspillere, Miss Hannigan, alias Ruth Heidi Grønbeck og Mr Warbucks, alias Arnstein Kjensrud møter aldri uforberedt i sine roller. Det skal sies at når Ruth Heidi får en så vidt saftig rolle som i dette stykket, så gjør hun figuren til gangs. Det vil forundre meg om hun ikke er både gul og blå etter en slik medfart.

Sang og dans bar preg av mange og gode øvingsstunder. Sangene virket til tider melodiøst vanskelige, ja endog i grenselandet til det atonale. Men øving gjør mester!

Jeg går ikke inn på flere detaljer i handlingen. Enten så du den, eller så er det fullt mulig å se den både førstkommende lørdag og søndag.
Det er en formidabel innsats som skal til for å realisere en slik forestilling. Tålmodighet, innsikt og pedagogikk, bare for å nevne noe. Jeg lurer på om Hedalens befolkning virkelig er klar over den uselviske innsatsen som Gunn Kjensrud og Mari Ann Klemmetsrud gang på gang legger for dagen.

Det samme gjelder musikkmakere, snekre, kulissemakere, sminkere, sufflør, lyd og lyssettere. At så mange barn og ungdommer får med sen en nistepakke som betyr å tørre å glede andre fra en scene, i form av tale sang og dans, er i seg selv beundringsverdig.

Takk til aktører, takk til mannskapet bak og rundt aktørene, takk til dere alle!
Ps! Jeg kunne se en tåre i opp til flere øyekroker, så vakkert og betagende var det!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |