tPublisert:  10.11.06

 

 

Villtasser og Villbasser fra Hedalen

JAN-ARILD HEGDAL

Lørdag 29. april ble Villmannen arrangert på Beitostølen. Som en del av dette arrangementet blir det arrangert tilsvarende konkurranse før yngre utøvere, som kalles Villtassen og Villbassen.

Villtassen

Villtassen er for utøvere i alderen 11-12 år. Løpet er delt i 3 deler, først er det 800 meter løping så 1 km sykling og til slutt er det 800 meter løping. Fra Hedalen deltok Hanne Bjørgan og Mona Ildiko Hegdal. Begge to gjennomførte Villtassen i fin stil.

Villbassen

Villbassen er for løpere fra 13 år og oppover. Villbassen er delt i 3 ulike grener. Først er det 6 km klassisk ski deretter 15 km sykling og tilslutt er det 5 km løping. Skidelen skulle etter planen startet på toppen av skiheisen i alpinbakken men pga dårlig vær måtte skidelen flyttes til skistadion. Pga av det kalde og sure været ble nok årets Villbass en ekstra stor kraftanstrengelse.

Fra Hedalen deltok både Petter Grønbeck og Kristian Nordby. Begge to fullførte løpet i fin stil på ca. 1 time og 40 minutter. Denne konkurranseformen er nok noe av det mest krevende som finnes for ungdom. Imponerende av både Petter og Kristian å ha gjennomført Villbassen.!


Nettsideansvar: Arne Heimestøl |