Sist oppdatert: 16.11.2006 06:59

Normisjonen arrangerer julemesse

ARNE HEIMESTØL
 
  "Vennskapelig" kaller de seg, de 10-15 medlemmene i Normisjonsforeningen i Hedalen som møtes en gang per måned for å forberede julemesse. De siste ukene har det vært tettere med møter, for lørdag 18.11. kl. 10.00 er det ny messe på Hedalen barne- og ungdomsskole, og dette arrangementet er av de største i Oppland - med en omsetning på rundt 65 000 kroner.

Det handler om å skape. At Svein Breen regnes som bygdas Petter Smart, er kjent fra før. Kona til Svein, Gunnhild, har mange av de samme kvalifikasjonene. Sammen står de bak en rekke flotte produkter som i stor grad er basert på gjenbruk og på materialer fra naturen.

Møt bare fram og se hva pent brukte silkeslips kan brukes til når konger skal få passe antrekk i juledekorasjoner! Her er det ikke mye "made in China", men heller vennskapelig skapt i Kvila!


Gunnhild viser fram konger.


Gerd lager lys.
Disse skal også få mønster og farge

Normisjonsforeningen har forresten flere medlemmer. De som ikke deltar på nevnte samlinger, stiller gjerne med flotte gevinster de har laget hjemme eller med varer de har kjøpt til messa.

Denne lørdagen er det helt unødvendig å koke grøt. Ertesuppa som er å få kjøpt på julemessa, kan vi anbefale. Hyggelig prat med kjentfolk hører med, og er du glad i åresalg og lotterier, skal du vite at Hermann har pussa nye årer til årets årelotteri.


Nypussa årer


Svein dreier gaver

I vår travle hverdag er det ikke alle som rekker å bake alle slags julekaker. Dette har foreningen tenkt på. Nydelige kaker bakt på godkjent kjøkken på Ildjarntunet vil bli å få kjøpt.

Det hele handler egentlig om å samle inn penger Normisjonens arbeid i fattige land.