Sist oppdatert: 20.11.2006 17:50

Skattejakt i Hedalen stavkirke

LENE GRIMSRUD
 

Lørdag 18. november var store og små sjørøvere på skattejakt i Hedalen stavkirke. På en forunderlig måte hadde flere viktige gjenstander i kirka blitt sporløst forsvunnet. Uten disse skattene kunne ikke presten holde gudstjenesten som han pleier. Derfor inviterte han alle 4-åringene i Hedalen til kirka for å hjelpe han med skattejakten.
 

 

Han hadde funnet et gammelt skattekart som viste hvor skattene var gjemt. Og med sjørøverskaut og kikkert gjorde alle sammen en tapper innsats på tokt i stavkirka! Etter en times innsats av ivrige sjørøvere ble alle skattene funnet. Helt til sist fant vi 2 skattekister; en som inneholdt Guds største skatt, og en med ekte (!?) sjørøvergull!

 

De slitne sjørøverne fikk til sist saft og boller i Preststugu.

 

Søndag møttes sjørøverne i våpenhuset før gudstjenesten. Så gikk d i prosesjon inn med skattene som de hadde funnet dagen før – og leverte de til presten – som kunne legge dem tilbake der de hørte hjemme!


Under både skattejakten og gudstjenesten fikk vi hilse på Findus, en liten dokkemann som er veldig glad i både andre barn, kirka si, barnebibelen og alt som er moro!