Sist oppdatert: 26.11.2006 11:08

Nettvett

ARNE HEIMESTØL
 

Internett kan være til stor glede og nytte for oss, men bruker vi det uten vett, kan det skape problemer både for oss selv og for andre. Kunnskap om hva nettet er, og hvordan det virker ,er viktig. Her kan du teste kunnskapene dine om nett og sikkerhet.

Post- og teletilsynets nettvett.no vant mandag kveld IT-sikkerhetsprisen på Dataforeningens Rosing-utdeling. PT driver nettvett.no i samarbeid med Samferdselsdepartementet og aktører i IT-bransjen. Vi anbefaler at du studerer disse nettsidene grundig. Les mer om prisen her.

Trygg bruk av Internett

En liten mus kan også være opptatt av de farer som lurer på Internett. Her møter du en mus som har gjort sine erfaringer og har noen gode tips. Filmene er utviklet av Microsoft.

Virus-test

Skal du ha glede av datamaskinen din, bør du ha et oppdatert antivirusprogram.  Her finner du en liste over leverandører som tilbyr forskjellige tester for datamaskinen din.

Spill på Internett

Spill på Internett kan være underholdende. Nettvett.no råder oss til kun å laste ned spill fra kjente websteder. Vi må også huske på å kontrollere dem med antivirusprogram. Les mer her.

Chatting

Chatting er sanntidskommunikasjon via Internett. MSN og Skype er to av de mest kjente chatte-programmene. Chatting kan baseres på tekst, utveksling av filer, lyd og video. Les mer om chatting her.

For foreldre

Internett har blitt en lekeplass for mange barn. Samtidig skal de lære å bruke nettet i alle fag i skolen. Barns tilstedeværelse på Internett er positivt, men kan også ha negative følger. Les mer her.

For barn og unge

Internett er et spennende sted å være - med masse nyttig informasjon, underholdning og nye muligheter for å snakke med venner. Les mer her.