Sist oppdatert: 29.11.2006 19:35

Bredbånd og bredbåndstelefoni på Søbekkseter

ARNE HEIMESTØL
 

Eidsiva har nå fått på plass bredbåndsoppkobling til 11 kunder på Søbekkseter, og etter en kort innkjøringsfase fungerer nettet utmerket. De som har fått bredbånd, vil også kunne få bredbåndstelefoni. Det betyr at den privatfinansierte telefonlinja til Søbekkseter nå kan rives. Strømlinja er gravd ned i bakken, og bredbåndet kommer via radiolinje til mobilmasta på Søbekkseter.

-Pr. dato kan alle i felt H18 på Søbekkseter få tilbudet. Vi har ni hyttekunder, og i tillegg har vi lagd løsning for de to fastboende der oppe, slik at vi totalt har 11 kunder på Søbekkseter, forteller Erling Aronsveen i Eidsiva. -Flere hytter vil bli bygd i 2007, slik at vi får en gradvis utvikling av bredbånd i området i samarbeid med SAE og HEBE Eiendom/Hedda. Eidsiva har avtale med HEBE eiendom over 5 år som dekker deres utbygging i området. Dette gjelder feltene H14, H15, H17 og H 18 på Søbekkseter.

Hastigheter

Eidsiva tilbyr to hastigheter med hver sin pris på Søbekkseter. 1200/250 kbps (inntil) for kr 149 pr mnd, og 2600/350 kbps (inntil) for kr 279 pr mnd. For begge klasser gjelder det en etablering på 11.250,-, men alle som så langt har bestilt 2600 kbps, har fått halv etablering. Dette tilbudet kommer vi til å videreføre frem til jul for som introduksjonstilbud for resten av H18. Alle priser inkl mva.

Videre utbygging?

-For øyeblikket har vi ingen planer eller avtaler for Svarttjern og andre områder utenfor selve Søbekkseter, opplyser Aronsveen.