Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Travle dager for Cato

  Cato Skimten Storengen er for tiden Rogaland teaters desidert travleste sceneaktør. Han deltar i hele tre produksjoner!

På dagtid øver han på bedehuskrøniken Skyfri himmel basert på Bjørn Eidsvågs sanger og Olaug Nilssens tekst. Her spiller han kjæresten til Anna, hovedpersonen, og senere blir han kjæresten til hennes venninne. (Et morsomt poeng er at både Cato og Malin, Annas venninne - prøver å lære seg stavangerdialekt før premieren på Skyfri himmel.)

Når prøvene slutter kl 15.00, er det rett i sminken for neste rolle, nemlig Kongen og Julemannen i Reisen til Julestjernen, som hadde premiere fredag 7. oktober.

Når Reisen til Julestjernen er slutt 18.10, er det ikke mer enn tid og vei til å sminke seg til Villanden, hvor Cato spiller ”En blekfet Kammerherre”
med strålende humør.

Trivsel

-Jeg har fått meg samboer, forteller Cato. -Hun heter Grete. Det er ikke så mye vi har fått sett til hverandre i det siste. Men dette vil nok rette seg nå når det meste av stoffet jeg spiller på Rogaland teater, er innøvd. Jeg trives godt i Stavanger, og har fått fast jobb. Så jeg har det svært bra!

-Blir det juleferie i år? spør vi. -Ja, så vidt, svarer Cato. -Jeg har fri to dager, og da rekker jeg en snartur hjem for å feire jul. 2. juledag må jeg være på plass igjen i Stavanger, for da er det teaterforestilling igjen.

Cato Skimten Storengen

 

Cato Skimten Storengen er født og oppvokst i Hedalen, hvor han både spilte og regisserte amatørteater fra han var 13 til han var 20 år.

 

Han er utdannet ved Musikk-, dans- og dramalinja ved Tranberg videregående skole på Gjøvik og ved Statens Teaterhøgskole (2001-2004).

Hans første oppgave på Rogaland Teater var rollen som T. Steadman Harder i Måne for livets stebarn av Eugene O’Neill, deretter spilte han blant annet Charles Cherryble i Nicholas Nichleby.

 

Våren 2005 hadde han en av hovedrollene i TV2s storsatsing Ran. Høsten 2005 medvirket han i Richard III av  William Shakespeare på Rogaland Teaters hovedscene, før han våren 2006 spilte i Drømmere på hovedscenen og rollen Joe i Tape på intimscenen.

 

Nå er altså Cato Skimten Storengen å se i Villanden på hovedscenen

.