Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Jubileumsfest

Tekst: OLAV KRISTIAN HUSEBY
Foto: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 
 

Lørdag 22.10. holdt Hedalen Musikkorps fest for å feire sitt 50- års jubileum. Tilstede var Hedalen Sangkor, veteranmusikere fra de første årene og nåværende korpsmusikkanter med familier. Det ble servert middag, kaffe og kaker, og både kor, korps og korpsets band underholdt med toner fra årets repertoar. Jubileumsfilmen som Helge Nordby har produsert, ble også vist for de ca 85 fremmøtte.

 

Det var flere på talerlista, og både nåværende og tidligere dirigenter la frem sine hilsener til korpset. I et geburtsdagsselskap vanker det ofte også gaver, og dette manglet heller ikke denne gangen. Ordfører Knut Torgersen hadde med en hilsen fra Sør Aurdal Kommune, og denne inneholdt også blomster og en gavesjekk.
 

Oddvar Amundsplass passet rett inn i sin gamle uniform.


Knut Torgersen hadde med hilsen fra Sør Aurdal Kommune.
 

Inger Olea Digene leste hilsen fra tidligere leder Knut Øverby.

Helge Nordby redegjorde for korpsets historie.

 

Gaver kom det også fra sangkoret og fra Hedalen Helselag. Foruten taler, mat og underholdning hadde Hedalen Musikkorps sitt styre en aldri så liten overraskelse: Dirigent Arild Bjørnstad ble utnevnt til æresmedlem i Hedalen Musikkorps. Han har dirigert korpset de siste 25 år, og særlig blir hans engasjement ovenfor ungdommen fremhevet under overrekkelsen, som ble foretatt av korpsleder Olav Kristian Huseby. Bjørnar Andre Bjørnstad og Hermann Nordby spilte fanfare under overrekkelsen.
 


Marianne og Arild Bjørnstad.

Hermann Nordby og Bjørnar Andre Bjørnstad spilte fanfare.

En del av sangerne i Hedalen Sangkor.

Korpsbandet

Leif Eric Bakkom sang egenkomponert låt.Ola Øverby

Anne Digene

Bjørn Skogly

 

På festen var to av korpsets aller første musikere til stede. Oddvar Amundsplass spilte i 1956 trompet og Mekkel Lie spilte skarptromme. Det ble tid for fotografering av veteranene, og ettersom korpsets historikere hadde stilt ut uniformer fra alle tidsepoker, ble tidsriktig uniform også benyttet på noen av bildene.