Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Bra med tyttebær

ARNE HEIMESTØL
 
  Det er september og innhøstingstid. Nå begynner tyttebærene å bli modne, og de finnes i gode mengder.

Trollkrem og vafler er godt! Jeg har alltid rørt tyttebærsyltetøy i frysen.  Trollkremen lager jeg av dette, eggehvite og vaniljesukker.  Slik gjør jeg det.

  • Bruk en miksmaster til å piske eggehvitene helt stive.
     

  • Hent frossent tyttebærsyltetøy direkte fra frysen.  Skjær  syltetøyet opp i små biter.
     

  • Pisk syltetøybitene og den stivnede eggehviten godt sammen.
     

  • Smak til med vaniljesukker.

Denne trollkremen blir svært stiv.  Jeg lager den til like før den skal serveres.  Må jeg vente litt, setter jeg den gjerne i frysen for at den skal holde seg kald og stiv.