Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Bjørnespor ved Helseren

SVEIN GUSTAVSON
 
  Hei, vi vil få fortelle om vår store naturopplevelse i helgen. Det startet med at vi kjørte inn til Sørbekkseter for så å gå innover mot Surtind, ved foten slappet vi av med varm drikke og sjokolade. Barna Rikke, Vilde og Tiril gikk tilbake sammen med Sissel (mor) mens Svein (far) og huden Tako fortsatte til toppen.

Videre over toppene mot Helseren hadde jeg en fantastisk tur, og litt ovenfor der skiløypa deler seg mot Slafjell oppdaget jeg noen spor som jeg var meget usikker på hva kunne være, men jeg fulgte stien ned mot Helseren og så sporene flere ganger.

Det måtte være BJØRN! Jeg kunne se spor nesten helt nede ved den røde hytta ved Helseren. Vel tilbake på hytta ved Reset kunne jeg vise kone og barn bildene og vi fant ut at vi fikk varsle. Søndag møtte vi en representant fra Statens Naturoppsyn og en fra Rovviltnemda for og vise frem sporene.

Sporene ble målt og fotografert og de var henrykt over å kunne følge sporene så langt. Nå var hele familien samlet på tur og vi fikk en fin dag med mye ny og nyttig lærdom.

Vi har hatt mange fine turer i området, sommer som vinter, men dette var kanskje den største naturopplevelsen.