Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Ungdomsskoletur til Bogen

 

Tirsdag 5.9. dro 8.-10. trinn til Bogen på fjelltur. Vi ble kjørt opp til Nysetra og satte fra oss bagasjen før vi tok beina fatt opp til Ørneflagg, som er Sør-Aurdals høyeste fjell på 1243 m.o.h.

Utsikten var nydelig, og vi så til Sverige, Flå og Hedalen City. Vi spiste niste før vi gikk nedover igjen. To spreke karer, Anders og Kristian ville ha litt ekstra utfordring og gikk derfor fra Ørneflagg til Pika og Saunknatten.


Bildet er tatt på vei til Saunknatten. Det er ei rype på bildet.

Da vi kom ned, satte vi opp teltene og lavvoene. Vi hadde lyst på en matbit og begynte å kokkelere på stormkjøkken og det vi hadde av utstyr. Det var godt med litt mat. Etter hvert ville noen prøve fiskelykken og gikk til Fisketjenn sammen med Rolf Gunnar.

Egentlig er fisken fredet p.g.a. gyting, men en fiskelysten elev sørget for tillatelse. Og det til nytte. For gutten, Kristian, var den eneste som fikk fisk. Og det hele fire!

Imens i leieren gjorde de andre istand bål. Da det begynte å skumre, tente vi ild og stekte pinnebrød med sjokolade. Mmmm….
Vi satt og koste oss rundt bålet og hadde det trivelig helt til klokka tolv. Og klokken ett gikk alle til teltene, bortsett fra lærerne som feiget ut og la seg innendørs!!

Onsdag var det opp igjen klokken 8.00. Noen morgentrøtte tryner tittet så smått ut av teltene og begynte å forberede seg til det store besøket fra Elling Fekjær.Han kom opp til oss for å fortelle om Bogens historie. Vi fikk også høre om de tre bjørnene som ble skutt i området. Det var både interessant og lærerikt! Mange takk til Elling som tok seg tid til å komme opp, tross en hektisk dag på jobben. Etter Ellings besøk, pakket vi teltene og spilte spill og hadde det moro frem til Fossholt-drosjen kom for å hente oss.

Takk for turen alle sammen og til de som organiserte den for oss!

Her kommer flere bilder fra turen.