Sist oppdatert: 10.11.2006 06:47

Vassfaret Bjørnepark

ARNE HEIMESTØL
 
Det er de færreste av oss som har møtt, eller kommer til å treffe, bjørn ute i naturen. Vassfaret bjørnepark gir oss anledning til å studere dette flotte dyret. Dette er en mulighet flere burde benytte seg av. I år regner parken med å ha 35 000 gjester.

Lørdag tok Kirsten og jeg turen til Flå. Vi kjørte gjennom Vidalen, og bilturen tok en times tid. Veien gjennom Vidalen har blitt utbedret de siste årene. I høst pågår det veiarbeid noen kilometer forbi fellessetra.

Det var litt rart å se så mange navn fra Vassfaret i Flå. Men det er egentlig ikke unaturlig, for hallingene eier sin del av skogsdalføret. Og de har vært flinke til å ta dette i bruk i markedsføringa av Vassfaret Bjørnepark.

Parken har for tiden fem bjørner. Dette er nok hovedattraksjonene. Vi ble imponert over klatreferdighetene til bjørnene. Da vi var der, holdt to bjørnunger til i toppen av ei furu. Ei stund var binna på besøk i treet også. Det hjelper nok lite å klatre opp i et tre hvis en møter bjørn i skogen!

Bjørn er ikke de eneste dyrene en kan møte i parken. Elg og rådyr finnes det også, og mange andre mindre dyr.

Parken har en svært dyktig forteller. Klokken 14.00 hver dag er det foring av dyrene, og dette kombineres med gaiding. Vi ble imponert over hvor flink denne gaiden var til å fortelle for de mange barna som hadde møtt fram denne lørdagen.

I bjørneparken er det naturligvis mat å få kjøpt. Men det er også mulig å ta med nistekurv selv. Vi opplevde stedet som godt tilrettelagt for familieturer. 

Se nettsida til Vassfaret Bjørnepark.