Sist oppdatert: 02.04.2007 08:44

Nær 300 på Høgdespretten

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: VIVIAN BAKKE OG ARNE HEIMESTØL
 

Høgdespretten ble i år arrangert i strålende solskinn. Nær 300 mennesker besøkte foten av Høgdefjell, der det tradisjonelle arrangementet ble gjennomført.

I år var Hedalen Løypelag medarrangør. – Dette lettet forberedelsene, forteller Helge Nordby, som deltok som representant for både løypelaget for for HIL. I år brukte Roger og løypemaskinen en knapp time på å forberede løyper og bakker ved Høgdefjell etter at forarbeidet ble utført torsdag kveld.

I fjellet er det forresten temmelig hardt føre. Undertegnede gikk på morgenen fra Brennseterveien og til Høgdefjell. Fire ganger måtte jeg legge på klister før jeg var på Høgdefjell. Det ble betraktelig lettere å gå da jeg kom inn på løypa ved Seterknatten. På turen undret jeg meg over hvilke løyper vi ville ha hatt i fjellet uten maskin med fres.

Løypelaget brukte Høgdespretten til å vise fram Huskyen og til å komme i kontakt med nye andelshavere. Les mer om Hedalen løypelag her.

Høgdespretten er en møteplass for hyttefolk, bygdefolk og utflytta hedøler. Det var stor aktivitet i bakker og løyper. Hele 125 stilte til start i skirennet.

– Vi vil gjerne ha forslag til forbedringer av arrangementet, fortsetter Helge Nordby. Samarbeidet med Røde Kors, Hedalen Løypelag og HIL vil fortsette, men vi er åpne for å få flere medarrangører. Kanskje kan lokale hytteforeninger og lag/foreninger i bygda bidra med mer? Ta gjerne kontakt med Nordby på e-post helge@hedda.no  hvis du har forslag til endringer eller forbedringer av arrangementet.