Sist oppdatert: 12.04.2007 22:19

Jungelboken i Begnadalen

LIV BARBRO WEIMODET
 
  Begnadalen amatørteaters barneteater setter opp forestillingen JUNGELBOKEN av Rudyard Kipling 29. april. Stykket er oversatt av Arne Lindtner Næss, men Svein Gundersen er komponist.

Mowgli er den lille gutten som vokser opp blant ulver i jungelen. Sammen med sine trofaste venner; ulvene, bjørnen Baloo og panteren Bagheera prøver han å unnslippe den forferdelige tigeren Shere Kahn. Det kan bli både morsomt og skummelt, med både snille og slemme, smarte og dumme dyr. Spesielt er opera tonene til slangen Kaa hysteriske. (Må oppleves!) Det hele er krydret med frisk norsk musikk og artige replikker.
Jungelboken er et morsomt stykke som passer for barn i alle aldre. Hovedrollen spilles av Ole Magnus Strandbråten Sørum (10) som gjør en utmerket jobb i sin tolkning av Mowgli.


Der andre teatergrupper har en blanding av voksne og barn på scenen er det unike med Begnadalen at det kun er barn i rollene, denne gang i alderen 8-14 år.
Vi har øvd siden februar og har således hatt få men intense uker bak oss. Jungelboken er et ambisiøst stykke å sette opp, men teatergruppa setter fokus på selve spillegleden til barna. Dette føler vi er med på å gi dem en verdifull ballast med seg videre i livet, sier Elling Weimodet og fortsetter; ”enkelte av ungene har vært med siden starten for 6 år siden – mens noen av statistene er nye av året.”

5 av skuespillerne fra amatørteatergruppa er instruktører. I tillegg stiller teatergruppa med snekker, sminke, lys og lyd.

Bli med Mowgli og alle de andre i denne spennende fortellingen om vennskap, mot og samhold. Forestillingen settes altså opp søndag 29. april i Begnadalen samfunnshus. Følg med på annonse i avisen.