Sist oppdatert: 18.04.2007 21:36

Møte i Bygdeutvalget

JAN WARBERG
 
 

Møte Bygdeutvalget 15.4.2007 på Bakeriet.

Flg møtte:

Asle I Lie – Sigbjørn Kana – Ingrid O Gunderhuset – Elisbeth Slettebråten – Rigmor Brenden – Kundan Rokstad – Jan Warberg.

Vi har jobbet videre med å få på plass arrangementet rundt Brøtningsfestivalen. Det har kommet innspill om alternative plasseringer, men på grunn av at den magiske dato nærmer seg med raske skritt, vil arrangementet utenom selve Fløtingen  holdes på Vassfarfoten.

Det som kommer inn, vil være naturlig å se på i forbindelse med neste års festival, da en har noe bedre tidsramme å jobbe under.

Vi har fått tak i lokale utstillere under mottoet  ”Heimelaga er best”. Det er et bredt utvalg innen husflid og mat – selvsagt fra gammal tid.

Det som gjenstår er å få synkronisert opplegget mot  Brøtnings styret – dette skal vi få gjort neste helg. Etter dette gjenstår markedsføringen av Festivalen – og selve arrangementet.

Hvis noen har liggende gamle klær – stakker – etc – dess eldre dess bedre – så ta disse frem til festivalen. Vi håper at utstillere og så mange som mulig av besøkende kan stille i tidsriktige klær. Hatter og beksømstøvler eller plugga sko passer fint til denne anledningen, samme gjør vadmålsbuksa  og hverdagsstakken – eller bunaden.

Planen er å ha oppmøte for transport til Vassfaret fra Vassfarfoten. Det vil gå buss innover til fløtingen derfra. Når bussene kommer tilbake på ettermiddag, vil utstillere være på plass, og det skal være mulig å kjøpe produkter  fra utstillerne – rømmegraut og spekemat med flatbrød.

Det bli bli baking  og salg av lefser og  brød, det blir utstilling av malerier og bunader, det blir ysting av ost – salg av pølser og godterier  – bøting og salg av fiskegarn – treskjæring  –  toving  –  strikking og sveiping – og sopelima og turu. Vi håpe og på å få med en med noen hardingfeler, og kanskje det blir litt musikk  å lytte til.

Vi treng noen snekkere til å være med å lage noen buer av honved  11-13 mai – så har du tid og lyst – si ifra. Konstruksjonen blir enkel  -  så det skal gå an å bruke flere ganger.  Vi trenger ca 10 buer. For sikkerhets skyld bør de ha tak, så der må vi få tak i presenninger med rette mål. Er det noen som har tilgang på noe sånt ?