Sist oppdatert: 19.04.2007 19:31

Barna - vår framtid

ÅSE KULTERUD
 
 

Høsten 2006 startet vi et dugnadsprosjekt på uteområdet vårt rundt Hedalen skole og barnehage. Etter en ringerunde til lag og foreninger om pengestøtte og en stor porsjon velvilje fra foreldrene, satte vi i gang: 

  • ny lavo av et kraftig slag, nytt pukkgulv og benker

  • opprydding av uteområdet rundt lavoen

  • to snøballblinker

  • åtte utekrakker

  • fjernet alt som stod til lagring på barnehageområdet og ryddet opp uteplassen der

  • satt i stand gapahuken

  • laget to sagkrakker til bruk for barna

Alt dette fikk vi gjort på høsten....... 
 

 

Den nye lavoen og uteområdet der er flittig brukt i vinter og vår, både til bursdagsfeiringer, utflukter, uteskole og annen trivsel! Nå tar rektor ansvaret for lavoen i sommer.

 

Våren er på full fart fremover. Vi har noen penger igjen på kontoen enda, og nå er nye og mindre fotballmål m/nett ( sjekk de gamle!) på tur til grusbanen hvor små og store elever samarbeider godt i friminuttene. Det er av stor betydning her vi har barne- og ungdomsskolearealet felles.

 

HJERTELIG TAKK for pengegavene fra mange lag, foreninger og ikke minst privatpersoner som gav oss muligheter til å gjøre dette! Takk til alle foreldre for deilig kveldsmat og dugnadsinsats! Vi er fortsatt takknemlige for støtte - lite eller stort beløp- til kontonr.                              , for ideer og muligheter til aktiviteter er det nok av.

 

For å styrke trivselen på skolen videre, har rektor nå planer om flere tiltak:

 

  • musikk ute på øvre området i friminuttene

  • kantine for ungdomsskolen i matfri, og mulighet til å bruke musikkrommet

  • oppussing av småhyttene og rydding i området nedenfor småskolen. Der vil vi trenge litt hjelp til maling og ryddinga når snekkerne er ferdige med jobben sin

(forbered dere på det elever og foreldre i småskolen, det kan bli gøy!) Når alt  dette er ferdig, er det viktig at både det vi har brukt penger på og lagt ned krefter i , både vedlikeholdes og taes vare på. Så vi må nesten være litt vaktbikkjer og bry oss alle sammen!

 

I tillegg får vi nå mulighet til å lære ungdomsskoleelevene våre spansk fra høsten av. Tilbudet burde absolutt være av interesse, flott å kunne vise til at vi har ei bygd med gode språkkunnskaper også (vi blir jo rost for litt av hvert.)

 

Så må vi huske årsmøtet vårt torsdag 3. mai, med utstilling av håndarbeide fra alle skoleelevene. Det begynner kl.17.oo , og etterpå går jo turen selvfølgelig videre til Begnadalen skole kl.19.oo der temaet er et så spennende som:

 

     " FORELDRENES ROLLE I EN GOD GRUNNSKOLE"

 

 

                                                             På vegne av FAU

                                                             Åse Kulterud