Sist oppdatert: 27.08.2007 06:51

Helselagsturen

TEKST: ELDOR BRÅTHEN
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 
 

24. august var 52 personer med på årets helselagstur for folk som har levd ei stund. Været var strålende, og veien over til Nesbyen var ganske så brukbar.

Første stopp var Flå kirke. Der finnes gravstedet til Berte Skrukkefyllhaugen, med en flott stein som Trygve Aspholt har funnet i Vassfaret, og gravstedet til Johan Sagadalen, gjetergutten som ble drept av en bjørn for litt over 100 år siden. Inn i kirka kom vi dessverre ikke, for kirkestaben var sendt på kurs.

 

Fra Flå gikk turen til Vassfaret bjørnepark, et imponerende anlegg. Om ville dyr hører hjemme i innhegning, er en diskusjon vi ikke skal legge opp til her og nå. Hallingene kan klappe lommeboka, og mange hedølinger har klappet halvtamme elger gjennom et gjerde. 
 

Det siste vi konstaterte, før vi dro til Storefjell hotell og et lunsjbord som nesten fikk oss til å ete mer enn vi hadde godt av, var at de svenskfødte bjørnene i Vassfaret bjørnepark ikke reduserer sauebestanden. De lever på brødmat og epler.
 

Handlestoppen ble lagt til Valdres, nærmere bestemt til Leirasenteret. Akkurat på grensa mellom Nord- og Sør-Aurdal, stoppa bussen. Da vi hadde vi sunget allsang og svart på spørsmål og ble premiert med kaffe og brus og kaker og twist. Den som kommer sulten hjem fra en helselagstur, har dårlig matlyst.
 

Hjertelig takk til styret i Hedalen helselag for et spandabelt, trivelig og interessant turopplegg. Og takk og honnør til sjåfør Øyvind Bakke. Ei visestrofe vi ikke sang, men godt kunne ha sunget, sier at ”en bussjåfør er en mann med godt humør.”  Godt gjort når tida fra bussavhenting til dagens siste parkering passerer både 12 og 13 timer.

 

P.S. Arne tok flere bilder enn de som presenteres her. Jeg vil håpe at de blir å se på Trettendagsbasaren. Dit skal vi vel, og vi kan gjerne kjøpe bra med lodd både der og på forhåndssalg, når den tid kommer.