Sist oppdatert: 30.08.2007 07:02

Sekstiårsjubileum for Hedalen private realskole

ODDVAR GRAN
 
  I 1946 fikk Hedalen ny prest. Pastor Reidar Nilsen var selv ung og gikk inn for å få til et bedre skoletilbud for ungdommen i bygda. Høsten 1946 startet skolen opp med 21 elever. 18 fra Hedalen, 2 fra Begnadalen og 1 fra Reinli. 16 tok eksamen våren 1948.

Pastor Nilsen fikk skaffet lærere og utstyr. Klasserom fikk vi på Ildjarnstad skole. Det var treårig realskole som ble gjennomført på to år. Denne skolen la nok grunnlaget for mange som kanskje ikke hadde kommet videre på skole. Det var en vanskelig tid med dårlig økonomi for de fleste.

Denne gangen var det Helga Fekjær og Signy Langødegård som tok initiativet til å samle alle til en tilstelling på Ildjarntunet 26. august. Alle gjenlevende møtte fram, unntatt en som var forhindret på grunn av sykdom i familien.

Det ble en hyggestund med oppfrisking av gamle minner. Vi hadde nok å snakke om, og timene gikk fort. Det var spesielt moro å treffe igjen de som ikke lenger bor i bygda.

Inger Stensrud hadde samlet både bilder og sanger fra skoletiden. Spesielt var det at en ”prolog” som var skrevet av Helga Sukke ble lest opp. Den sa noe om hver enkelt i klassen på en morsom måte.

Vi takker Ildjantunet for en spesielt god servering og alle elevvenner for en minnerik stund. Det er fint at alle er så friske når de har passert 75 år.


Samlet på samme skoletrapp som for 60 år siden