Sist oppdatert: 17.12.2007 07:21

Flott på fjellet!

ARNE HEIMESTØL
 

Det var bikkjekaldt søndag morgen i Hedalen. Termometeret viste -15 grader. Det var rimfrost på hus og busker, og da klokka nærma seg 10.30, begynte sola så smått å komme fram. Men hvordan var det på fjellet?

Sammen med Arild Dammen gikk jeg Muggedalsrunden som ble kjørt opp av Harald Kjensrud sist fredag. Da vi kom på fjellet, viste det seg at det var en helt annen temperatur her. Minus tre grader, nesten vindstille og trikkeskinner bortover myrene mot Muggedalen gjorde at det var flotte forhold for å gå på ski.

Lite snø, men bra løyper!
Det er ikke mye snø på fjellet, men det skal visst ikke så mye til før løypekjørerne prøver å lage løyper. Mange steder, særlig på myrer, var det svært flotte spor. Innimellom kom vi over småbusker som stakk opp. Det må en regne med når det ikke er mer snø.

Mot klokka
Vi anbefaler turgåere å gå mot klokka. Ned til Muggedalen er det nå laget ny trasé, så nå slipper en å gå på vei. Ta det pent i nedkjøringa, for her kan en risikere å skade skogen! ;-) Oppstigninga mot Skarsetra er bratt, men det er ikke noe problem å komme seg opp, og når en først er oppe på myrene nord for setra, kan en vandre kilometervis i flotte løyper. Hele runden er ca. 17 kilometer. Da er det lagt inn ei sløyfe som går opp mot Høgdefjell.

Andre løyper
Harald Kjensrud var også ute på ski i dag. Han fortalte at det nå er kjørt til tregrensa i Fledda med løypemaskin. På fjellet er det lite snø, og her må en kjøre med scooter før en våger seg opp med løypemaskina.

Glattebrett
Nytt i år er at en har skaffet glattebrett til løypemaskina. Dette gjør at en kan spare fresen. Det fører nok til betydelig mindre vedlikeholdsarbeid på maskinen, for når det er lite snø, forsvinner det lett en del tenner når fresen brukes.

Måneskinnstur på fjellet?
Det blir fullmåne til jul. Nå går det faktisk an å gå på ski i månelys og med hodelykt. Kan dette være et alternativ hvis en ikke rekker å komme seg til fjells på dagtid?

Informasjon
Løypelaget har egen informasjonsside og telefon en kan ringe for å få de siste løypemeldingen. Les mer her.