|
For
noen år siden fikk jeg denne oppskrifta av Rigmor Brenden, og hos oss blir
det liksom ikke jul om ikke karamellene er på plass. Om de er så sunne, kan
vel diskuteres, men gode er de! Her kommer oppskrifta.
-
2 dl sukker
-
1 dl sirup
-
½ ts vaniljesukker
-
1 ss margarin
-
3 dl fløyte
Bland alt i en stor kjele, og
varm opp. Lag gjerne dobbel eller tredobbel porsjon.
La det stå på lav varme og rør en gang iblant. Pass på så det ikke koker
over.
For å sjekke om karamellene er ferdige, tar du ” dråpetesten ”.
Da fyller du kaldt vann i et glass og tar oppi litt karamellmasse.
Holder vannet seg klart og karamellen stivner, er karamellene ferdige.
Slå karamellene oppi en langpanne dekket med bakepapir eller bruk små, godt
smurte former. Sett til avkjøling.
Når karamellene er kalde, kan de deles opp og pakkes i f. eks
aluminiumsfolie. Bør oppbevares i kjøleskap. |