Sist oppdatert: 17.12.2007 21:43

Heimelaga karameller

ELLEN SKRINDE ØVERBY
 

For noen år siden fikk jeg denne oppskrifta av Rigmor Brenden, og hos oss blir det liksom ikke jul om ikke karamellene er på plass. Om de er så sunne, kan vel diskuteres, men gode er de! Her kommer oppskrifta.

  • 2 dl sukker

  • 1 dl sirup

  • ½ ts vaniljesukker

  • 1 ss margarin

  • 3 dl fløyte

Bland alt i en stor kjele, og varm opp. Lag gjerne dobbel eller tredobbel porsjon.
La det stå på lav varme og rør en gang iblant. Pass på så det ikke koker over.
For å sjekke om karamellene er ferdige, tar du ” dråpetesten ”.
Da fyller du kaldt vann i et glass og tar oppi litt karamellmasse.
Holder vannet seg klart og karamellen stivner, er karamellene ferdige.
Slå karamellene oppi en langpanne dekket med bakepapir eller bruk små, godt smurte former. Sett til avkjøling.

Når karamellene er kalde, kan de deles opp og pakkes i f. eks aluminiumsfolie. Bør oppbevares i kjøleskap.