Sist oppdatert: 21.12.2007 06:18

Heder og ære til ansatte ved Begna Bruk

RUNE STENSLETTE
 
Torsdag ettermiddag var det tid for litt heder og ære til ansatte på Begna Bruk. To medarbeidere fikk Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste.

Ole Slettebråten fra Hedalen og Kari Myhra fra Begnadalen fikk sitt bevis for det. Ole har de siste årene jobbet som kvalitetssjef, mens Kari har arbeidet med regnskap og lønn.


Ole og Kari


Arne og Torkild

 
Arne Phil fra Hedalen var også en blant dem som fikk oppmerksomhet for sitt arbeid gjennom nesten 20 år. Han startet på Begna Bruk i 1974 og var der til våren 1980. Da forlot han han bedriften til fordel for annet arbeid. Han har vært innom offshorebransjen, Aker, og han har også vært sjømann en periode.

Pihl kom tilbake i 1994 og har vært på verkstedet på Begna Bruk frem til i dag.
 
– Er det mulig å ringe deg da? spør Torkild Waagaard, – hvis det skulle være nødvendig. Arne sier at han likt seg godt på Begna Bruk. – Det er lettere å komme inn på arbeidskolleger her enn for eksempel der det jobber mange hundre – eller tusen personer, sier Arne.
 
Arne har alltid likt verkstedarbeid , men nå vil han nyte pensjonisttilværelsen. Hundekjøring er en aktivitet som opptar ham.

– Jeg vil gjerne få takke for mange flotte år med gode arbeidskollegaer, en fin arbeidsplass og ikke minst denne fine blomstergruppa! sa Pihl.
 


Morten og Torkild


Arne og Morten


Morten Vestrom fra Hedalen takker også for seg. Han starta på Begna Bruk i 1979.  Han begynte i høvleriet og var der en uke. Deretter var det på verkstedet før fikk jobb på saga i 1996. Der har han sittet i styrbua sammen med Ole Slettebråten.

Morten har også vært formann på saga i mange år. – Han har alltid vært et ja- menneske, sier Torkild Waagaard. – Hvis du skulle begynne å fryse på fingrene, så er det ikke sikkert at jeg kan love deg jobb tilbake, men hvem vet, kanskje det kan bli aktuelt selv om Morten er bestemt for å begynne å svinge hammeren.