Oppskriften
som Ellen la ut på nettet er fra forrige århundre, tror jeg. Har fått
utrolig mange henvendelser om hvor lenge jeg egentlig koker disse
karamellene. Det forstår jeg godt, når de må kokes ett par timer
(nesten) for å få ønsket konsistens.
Men fortvil ikke, nå er vi i den tekniske
tidsalder, og dere skal få en oppdatert oppskrift for koking i
mikrobølgeovnen. Disse er ferdige på 20 minutter.
- 3 dl fløte
- 3 dl sukker
- 1 dl sirup
- litt eddik
Rør alt sammen i en stor bolle som
tåler mikrobølgeovn. Kok på max effekt, fire minutter. Rør så om
blandingen med ei tresleiv, og gjenta dette fire ganger. Hold litt øye
med blandingen på slutten, så den ikke blir for mørk.
(Ta en dråpe karamellblanding i kaldt
vann for å kjenne på konsistensen)
Jeg tømmer blandingen på et bakepapir,
og klipper karamellene i passe store biter før de er helt kalde.
Dette er så fort gjort at de som vil ha
gode, hjemmelagde karameller, fint kan rekke det før jul.
Lykke til, og god jul til dere alle!