Sist oppdatert: 03.12.2007 07:21

Gunnar Fossholt - årets Hilmar

ARNE HEIMESTØL
 

Fredag kveld ble Gunnar Fossholt tildelt årets Hilmar. I statuttene heter det: ”Innsatspremien er lagets høyeste honnør for innsats og spire til fortsatt motivasjon hos mottakeren og andre medlemmer som ser at innsats nytter. Den påskjønnedes innsats kan være så vel sportslig, praktisk som administrativ.”
 

Dette sier idrettslagets leder, nestleder og gruppeledere som begrunnelse for tildelingen:

"Selv om årets Hilmar har utøvet innsats for idrettslaget administrativt i form av flere styreverv, så er det rent sportslig Gunnar har utmerket seg, ved å vise stort pågangsmot og stor iver i utøvelse av sine idrettsaktiviteter.

Han har spilt fotball i Hedalen i alle alderstrinn, og var en av de mest pålitelige da Hedalens A-lag startet opp igjen for noen år siden, både som spiller og som trener.

Men det er nok skisporten som har interessert han mest. I sine unge år deltok han på atskillige renn i både Valdres og Oppland. Birkebeineren er gjennomført sju ganger, hvor merkekravet ble nådd med god margin alle ganger. Siste gang ble han nummer tre i sin klasse. Mellerunden og Jenlisfjelløpet ble vunnet flere ganger. Flere kunne sikkert vært nevnt, men for å illustrere hans iver og pågangsmot var det ikke nok med Hedalen til Nes første gangen han som 7-8-åring gikk Jenlisfjellløpet, men 60 ganger rundt huset hjemme måtte til før han tok kveld.  

I sykkel og løping har han også vært et råskinn, - når det militære marsjmerket skulle tas, oppnådde han den beste tiden noen gang ved sitt kompaniet.
 

Selv om han har vært bosatt i Oslo, Bergen og Lillehammer, har han alltid vært lojal mot klubben og representert Hedalen IL. En stor del av utdanningen ble gjennomført på idrettshøyskolen. En lærdom han har tatt med seg hjem til Hedalen som trener. Hans eminente teknikk i så vel klassisk som skøyting, har han videreformidlet til klubbens unge skiløpere, både på rulleski og langrennsski, Han har blitt en god inspirator og motiverende faktor for Hedalen IL."