Sist oppdatert: 21.02.2007 18:14

Kjære foreldre

KARI ELISE LIODDEN
 

  Flere politikere trekker stadig fram hvor problematisk det er at flertallet av innvandrerkvinner med små barn her i landet er hjemmeværende med kontantstøtte.

Omkvedet er at disse ett- og toåringene må integreres i samfunnet, og barneombud Reidar Hjarmann uttalte i følge media nylig at ”barnehagene er de beste integreringmaskinene”.

Det har vært flere innspill på hvordan vi skal få disse barna inn i barnehager. Gratis plass har vært ett av forslagene, mens FrP har foreslått at vi kan ta kontantstøtten fra dem. Jeg synes det er på tide at politikerne våre snart innser at det for mange innvandrere ikke er pengene som gjør at de har barna sine hjemme.

Jeg tror årsaken er at de holder fast på noe grunnleggende: Hvor utrolig mye vi som foreldre faktisk betyr i barnas hverdag og i deres liv. Denne forståelsen er svekket i vår egen kultur som har et så sterkt fokus på selvrealisering og materielle verdier!

La oss tenke stort om oss selv som mammaer og pappaer, og ikke la politikerne gi oss en følelse av vi ikke duger som omsorgspersoner for våre egne barn! Vi er betydningsfulle! Ingen kan ta vår plass!

Hilsen Kari Elise Liodden