Sist oppdatert: 17.01.2007 06:14

Rykter i Hedalen?

KUNDAN ROCKSTAD
 

  Rykter i Hedalen er ikke noe nytt, men de siste er virkelig skumle.
Jeg har det fra flere anonyme kilder, og da må jeg jo stole på at det er sant. Det er noe som har foregått på lukkede møter i hele høst litt lenger nord i bygda, kun noen få utvalgte har fått være med på disse møtene.

Og, så vidt meg bekjent, har heller ikke media vært invitert. Men de siste ukene skal, ifølge mine kilder, aktiviteten på disse møtene ha resultert i et klimaks av flere åpne kvelder – der både media, bygdefolk og langveisfarere har blitt vitner til hva som skjer i Hedalen akkurat no.

Jeg har dessverre ikke gjort egenerfaring på disse åpne kveldene, men det er vel kanskje ikke noen nødvendighet for å kunne gjøre seg opp en mening.

Det er jo godt å høre at man kan bidra til bygda på flere måter. Og å ha en viss underholdningsverdi på revyen må da kunne sies å være bra. Minner meg om da jeg var involvert i revy på mitt hjemsted i Nord Norge, men der var ordbruken av en litt friskere sort som kanskje ikke hadde passet så godt i Hedalen. Kulturforskjeller i språk, livsstil og væremåte kan føre til mang slags (mis)forståelser. Jeg kan ikke annet enn ta det som et kompliment at jeg hører rykter om at jeg på revyen er framstilt med kraftig, svart hårvekst – originalen har nok fått langt mer innslag av grått de siste par årene
J.

Jeg skjønner godt at jeg ikke kunne spille meg selv på revyen. Å synge er nemlig en stor utfordring for meg. Da hadde nok publikum mere grått enn ledd, eller kanskje forlatt revyen i protest. Godt at jeg ikke ødela for det den sprøe revygjengen fikk til. Kanskje jeg skulle melde meg inn i koret eller få noen sangtimer hos Arne, har hørt rykter om at dette kan han.

Fremtiden er det ikke så lett å se i. Men det jeg har sett av både hender og mediaomtale, tyder på at revygjengen har ei strålende fremtid. Nå er det jo blitt så populært med spåkafeer ute i den store verden at vi kunne kanskje lage en spåkafe på Solstad? Der jeg kommer fra, kunne alle damer som drakk kaffe, spå i kaffegrut. Vi må jo være kreative for å bruke ledige lokaler i Hedalen.

Det ser ut til at revygruppa er god i telepati, eller har lignende evner, for på samme tid som de hadde disse lukkede møtene, var jeg flere uker i nord og holdt kurs for NAV, for å hjelpe arbeidsøkere med å skaffe dem jobb. Kurset ble avsluttet rett før jul – og der oppe var det faktisk flere som fikk jobb, og det var ikke snakk om noe sånt “gruppe… arbeid”, altså. Så dette innslaget om arbeidsformidlingen på revyen kunne jeg jo spilt selv. Men man kan jo ikke involvere seg i alt heller – selv om det er utallige muligheter i kreative Hedalen.

Jeg har lurt på hva jeg skal engasjere meg i i Hedalen, hva jeg skal velge å ha fokus på. Jeg har hatt en periode i Bygdeutvalget og det var en fin erfaring. Et visst tidligere engasjement på forumet på Hedalen.no ga meg liksom ikke helt det fokuset jeg har lyst til å ha i livet mitt. Kanskje jeg skal prøve meg innen politikken? Jeg har blitt forespurt av flere politikere fra forskjellige partier i kommunen. Og å være politiker har jo mange fordeler – man får mye spalteplass og man får delta på mange slags både åpne og lukkede møter. Eller kanskje jeg skal begynne å spille revy? Det hadde nok vært langt morsommere enn kommunestyret. Etter min revyerfaring fra nord er det bare brøkdelen som kommer ut når en del er sensurert vekk fram mot selve fremføringen på åpne kvelder.

Ja – det er så mangt man kan velge å bruke tida si på, det er så mangt man kan velge å høre på, det er så mangt man kan velge å tro på – og man skal ikke tro på alt man hører. Etter at jeg er blitt kjent med så utrolig mange flotte mennesker i Hedalen, har jeg blitt fortalt mange rykter som har versert de siste tiårene og jeg antar at ikke brøkdelen av dem er sanne. Når revygruppa hadde siste åpne kveld på lokalet, gikk det en tankevekkende god film “Så som i himmelen” på NRK (dvd finnes på det lokale biblioteket) og et av hovedbudskapene var; “Allting begynner med å lytte”. Men hva skal man lytte med og på?

Nå er det slutt på “rykter” i denne kommentaren. En “pensjonert” talsmann ønsker dere alle et fortsatt spennende Godt Nyttår med alle de muligheter som det kan komme til å innebære. Jeg velger nå heller å engasjere meg mer i etableringen av Hedalen Markedsforum BA slik at vi alle kan markedsføre Hedalen og området på en positiv måte både i media og ellers med alt som det innebærer.

Når det gjelder tidligere markedsføring og mediaomtale, så synes jeg bygda også skal være stolt av de vakre damene som alltid har vært her. For ikke å snakke om det sagnomsuste Vassfaret som igjen kan bli et enda mere kjent “varemerke” for området.

Hedalen har mye å være stolt av, og mye som er verdt å lytte til. Hva vi velger å fokusere på og hva vi velger å lytte til, forteller mye om hva vi ønsker å se og om hva vi ønsker å høre… Vi har alle friheten til å ta vårt eget valg.

En takk til revygruppa for at en nordlending kan brukes til noe i Hedalen.
Man kan jo bli innbilsk av mindre
J.

.