Sist oppdatert: 08.07.2007 07:16

Pilegrimsvandring

ARNE HEIMESTØL
 
  Lørdag startet en gruppe på 14 personer på pilegrimsvandring fra Hedalen stavkirke til St. Thomas-kirken på Fillefjell. Følget skal være framme neste lørdag.

På grunn av flommen i Muggedøla måtte lørdagens etappe legges om. Gruppa gikk bakkene opp fra kirka og et stykke mot Graslihøgda før de ble hentet og kjørt til Valdreshaugen. Derfra fortsatte vandringa over Øyevasshøgda til Smørhølet.

Pilegrimene får god hjelp underveis. Tine meierier har, som i fjor, stilt en lastebil til disposisjon. Denne kjører bagasje og utstyr følget trenger mellom de ulike overnattingsstedene.

Søndagens etappe er på 17 km. Da tar stifinner Jahn Børe Jahnsen pilegrimene med mot Hølersetra, Tobakkbrenna, Høgemyr, Skar og Reinli stavkirke.

Bakgrunn

Sogneprest Tordis Ødegård i Vestre Slidre var pilegrim til Santiago de Compostela i Spania for noen år siden. En dør åpnet seg på gløtt og ble til en drøm om en pilegrimsveg gjennom valdres. Mange gikk sammen om å lage denne vegen, og den ble offisielt åpnet med en fellesvandring på åtte dager i 2006.

Vegen går gjennom fire kommuner og er innom fem stavkirker, tre steinkirker, samt flere nyere kirker og kulturminner. Målet for vandringa er St. Thomaskirken på Fillefjell.

Relaterte saker: