Sist oppdatert: 10.07.2007 06:55

Pilegrim i Valdres

ARNE HEIMESTØL
 
  De 14 pilegrimene som la ut på vandring fra Hedalen mot Fillefjell sist lørdag, har en amerikaner med seg. Neil Souther er 68 år og kommer fra Nord-Dakota. Han er lærer og har undervist i latin og fransk på High school.

–  Dette er den første lengre pilegrimsreisen jeg deltar på. Det er både religiøse og kulturelle grunner til at jeg har meldt meg på, og til nå har det vært en sterk opplevelse, forteller Souther. Han har merket seg at Valdres har hele fem av landets tretti stavkirker. Lørdag fikk han se Hedalen stavkirke, og han berømmer spesielt restaureringsarbeidet av krusifikset som NIKU har forestått.

– Jeg har trent en del for å kunne gjennomføre denne vandringen, men må innrømme at bakkene på første etappe kostet krefter. Underveis bruker jeg mye tid på å be.

Sogneprest Tordis Ødegård og Jahn Børe Jahnsen, som leder pilegrimsvandringen, er fantastiske mennesker! avslutter Souther som reiser tilbake til Nord-Dakota 16. juli.

Flere medvandrere


Tove Hølene er fra Oslo og har hytte i Valdres.


Olav Garthus, 77 år, fra Gol er pilegrimsvandringens eldste deltaker.


Dette bildet ble tatt søndag morgen ved Hølerasetra.


Noe seinere på dagen mottok vi dette bildet på MMS fra Ingrid M. Liodden

Prosten i Valdres, G. E. Johnsen, og klokkeren i Aurdal, Åge Fleskheller, tok imot pilegrimene med frukt og andre forfriskninger ved Sundvollen mandag. Deretter fortsatte pilegrimene mot Aurdal kirke.