Sist oppdatert: 05.07.2007 00:03

MC-tur 2007 (Ti-års jubileum)

MAGNE OMSRUD
 
  Den tradisjonelle årlige MC-turen for Vassfaret MC ble foretatt helgen 29.juni til 1. juli. Dette var det tiende året vi har arrangert tur, og forventningene var på topp. Det var åtte staute karer som stilte med blankpolerte motorsykler i Dokka fredag kl. 09.00.

Turen startet oppover Begnadalen med lett regn, gikk så over til oppholdsvær forbi Fagernes, og siden så vi ikke noe til det våte element som så ofte kommer fra oven. Et fantastisk vær var i vente, og det holdt turen igjennom.

Fra nevnte Fagernes gikk turen videre til Tyinkrysset, over fjellet til Årdal, opp på fjellet igjen til Turtegrø, over Sognefjellet og ned til Lom hvor vi fikk oss et bedre måltid (hamburgere i stor stil).

Etter en god pause og mette mager fortsatte turen forbi Skjåk hvor Countryfestivalen var i gang, opp til Grotli, en avstikker over gamle Strynefjellsvegen med en liten stopp ved alpinbakken hvor ivrige snowboard-kjørere boltret seg i et fantastisk vær. Turen fortsatte så mot Geiranger hvor vi tok oss tid til en tur oppom Dalsnibba (for de som ikke har vært der --> det er verdt en tur, en fantastisk utsikt), her var det 100 års feiring for ett eller annet......med en haug med veteranbiler. Etter diverse bilder (det skal nevnes at det er sjelden vi tar oss tid til dette) fortsatte vegen videre ned til Geiranger, oppover Ørnevegen og videre til Stordal, Sjøholt og Ålesund hvor vi hadde første overnatting. En fantastisk fin tur så langt......


På lørdag startet vi med nytt godt mot med et mål om å komme til Bergen før kvelden. Litt sen start, men med et strålende vær farer det sørover via Ulsteinvik, Dragsund, Årvik, Åheim, Leikanger til Vestkapp. På Vestkapp måtte det bare bli en stopp "Norge er et herlig land med en fantastisk natur". Med sol fra blå himmel og knapt et lite vinddrag var dette et av turens høydepunkt (sett bort fra selve kjøringa).

Etter at alle hadde summet seg, dro ferden videre til Selje, tilbake til Åheim hvor vi igjen hadde et bedre måltid (hamburger --> den største for de fleste). Allerede her forstod vi at Bergen var intet sted at fara denne dag. Vi lå ca. 1/2 dag bak skjema, og etter noen "iherdige diskusjoner" ble reisemålet for denne dag endret til Førde. Og dit kom vi via Svelgen. Et måltid stod raskt for døren da svette skinnklær ble vrengt av (pizza som i Ålesund) --> godt med litt avveksling fra hamburgerne.

Søndag morgen fikk vi en god start, ca. 180 km ble tilbakelagt før den første skikkelige stoppen. Denne turen gikk via Vadheim, Høyanger, Balestrand, Hermansverk til Sogndal hvor vi fikk en god pause. For å få med "litt ekstra" etter ferga tok vi fjellet over fra Lærdal til Aurland (her var det mye snø........., heldigvis ikke i vegen.....). En stopp på utkikkspunktet opp for Aurland kostet vi på oss. Utrolig så mye flott natur.

Fra Aurland bar det over fjellet til Hol, videre til Gol, Leira og hjem til vår alles kjære Hedalen........ hvor våre damer tar i mot oss med åpne armer ............ (eller .... var det ikke sånn ....... ?????).

Vel, uansett hvordan det var eller ikke var vil vi takke våre bedre halvdeler for at vi fikk lov til å reise på tur i år også.

Med MC-hilsen fra Ola Andreas, Kai, Morten, Anders, Agnar, Ola Johnny, Frode og Magne.