Sist oppdatert: 08.06.2007 06:39

90-ÅRSDAG I SOMMERSOL

KARI HALLDIS BRENDEN
 
 

Den 3. juni fylte Anders Bergsrud 90 år. Dagen begynte med kaffe og marsipankake hjemme på Fjellstad. Kaken var en oppmerksomhet fra Hedalen Helselag.
 

 

Senere på dagen fortsatte feiringen oppe på Bergsrud hvor Anders ble født for 90 år siden. Han takket nei til å bli kjørt opp de bratte bakkene og ville gå selv.  En fin forsommerdag med strålende sol, syrinduft og blomster var en verdig og fin ramme rundt feiringen.

 

I Bergsrud var bordet dekket og pyntet med blomster til ære for jubilanten. Rømmegrøt, kaffe og kaker ble servert, og både gjester og jubilant koste seg.

 

Anders fortalte episoder fra barndommen sammen med søsken og foreldre. Han har utrolig god hukommelse, og selv om hørselen er svekket, følger han godt med og har et årvåkent og klart blikk. Ved å lese aviser holder han seg godt orientert om det som skjer i bygda og samfunnet for øvrig og har klare meninger om mange ting.

 

Anders er et godt eksempel på en jordnær og nøysom person som ønsker å klare seg selv og som er vant til å leve i fred og stillhet.