Sist oppdatert: 11.06.2007 21:10

«Musikken har vi med, yeah, yeah!»

SIGRID MADHURI BREDESEN
 
 

Lørdag arrangerte Fossekallen Hed sommeravslutning på skolen. Jenter og gutter i alderen 5 til 18 år underholdt med sang og dans. Til sammen opptrådte 25 unge hedøler.

 

Verre var det å telle antall besøkende. De ble blant annet observert øverst i ribbeveggen, nederst i ribbeveggen.

 

Ja, til og med bak ribbeveggen var det yrende liv. Det faktiske antallet er derfor litt usikkert, men mye tyder på at det var godt over 50 stykker i salen – høyt og lavt.
 

 

 

Fossekallen Hed ga alt fra første stund. Åpningssangen «Levende lyd» slo an tonen for kvelden. Strofen «Musikken har vi med, yeah, yeah!», runget i salen. Barna på scena strålte som sola ute. De var kledd i flotte farger, gliste bredt og lo høyt. Samtlige var tilsynelatende uanfektet av all publikum. Når det gjelder guttegruppa i Fossekallen Hed, må det være lov å si at de var intet mindre enn dritkule! Kledd i svart og med mørke solbriller, rocka de rundt på scena. Til latter for publikum hadde de også kledd seg ut med parykker og fremførte «Forelska i læreren» – med stor innlevelse.
 

 

I salen satt stolte foreldre, besteforeldre, tanter og onkler som ivrig knipset bilder i håp om å fange disse øyeblikkene for alltid. Under forestillingen var ribbeveggen tom for småfolk, noe som tyder på at også de koste seg. Ved siste nummer var temperaturen høy både på scena og i salen. Småfolket hadde samlet seg foran scena, og viste tydelig tegn til at også de ville være med og underholde. Avslutningsvis fikk publikum et ekstranummer og alle i Fossekallen Hed hver sin rose.

 

De to lederne – Torunn Fossholm og Mari-Ann Klemmetsrud – takker med denne sesongen for seg. I skrivende stund er det ingen som har påtatt seg ansvaret for å lede Fossekallen Hed videre. Oddveig Slettebråten fikk det siste ordet for kvelden. Hun benyttet anledningen til å gi de to lederne hver sin behandlingstime hos Ingrid Gunderhuset, i håp om at Torunn og Mari-Ann vil ombestemme seg.