Sist oppdatert: 13.06.2007 07:06

"Den du vekker oss med om morgenen"

GRETE OG HARRY ØSTERÅS
 
 

Sist uke hadde vi besøk av en lærer, Karl Pedersen, som har vært på leirskole sammen med oss – først på Søbekkseter - og nå på Vassfaret leirskole. Han har vært hytteier i Fledda fra –98, og blitt kjent med mange i Hedalen etter hvert.
 


Når han har vært på leirskole her, har vi hver gang hatt gleden av å våkne til Karls felemusikk om morgenen. Han spilte mest ”Bruremarsj frå Seljord/Telemark”, men også ”Brudemarsj fra Sør-Aurdal”.

Karl håpet at disse ”morgentonene” skulle bli elevenes – at de fikk et slags eierforhold til dem - slik at når de hørte ”Bruremarsj frå Seljord” siden, så ville de si: ”Oj! Det er den vi ble vekket av på leirskolen”.
 

På turene våre hadde han også med fela. På toppen av Hansesprangkollen med utsikt over Aurdalsfjorden og Vassfaret, langs kongeveien mot kirka og i kirka, ble begge brudemarsjene spilt.

Da Karl spurte elevene -på toppen av Hansesprangkollen- om hva han skulle spille der,kom det kjapt :”Den du vekker oss med om morgenen”.
 

Det ble en helt spesiell opplevelse for oss alle: Den sjeldent varme forsommerdagen, med eim av lyng og nyutsprungen dvergbjørk og med greplyng, kvitlyng og blålyng i blomst. Synet av den blå Aurdalsfjorden og Dytholsfjella med hvite snøflekker sammen med de vare tonene fra Karls fele da han fortsatte med ”Jeg vil danse mot vår”, vil verken vi eller de 57 sjetteklassingene noensinne glemme. Garantert!