Sist oppdatert: 13.06.2007 08:08

Dag på skytebanen for 9. og 10. trinn

ELLEN SKRINDE ØVERBY
 
 

Fredag 8. juni var 9. og 10. trinn på Hedalen skole invitert til skytebanen av Hedalen skytterlag og Hedalen jeger-og fiskeforbund.Tidligere i år har disse hatt opplegg med yngre elever på Petat, og nå var det altså de største elevene våre som skulle få prøve seg. Vi fikk en flott og lærerik dag!

Elevene ble delt inn i grupper, som så rullerte på tre stasjoner.
Stasjonene bestod i å skyte med jaktrifle, å anvise og leirdueskyting med hagle.

Denne gjengen hadde vært i anvisningsgrava. F.v. Silje, Anne Elisabeth, Kristoffer, Tina og Aleksander. Instruktører er Finn Holm Olsen og Per Olav Kjensrud.
 

Skyting med jaktrifle

Elevene fikk viktig informasjon om sikkerhet, våpentyper, litt teknikk og noe så enkelt som å få inn ammunisjonen i geværet. For mange var dette det første møtet med et gevær, så da var det fint å ha gode instruktører.

På denne stasjonen var det Trond Berg, Bente Huset og Magne Omsrud som stod for instruksjonen. Elevene skjøt først på vanlig blink og deretter på reinsblink tilsvarende jegerprøva.

Elevene var virkelig flinke, og alle traff blinken ! Fire av dem klarte testen på jaktprøveskytinga, og flere var veldig nære. Mye god skyting!Trond Berg viser og forklarer.


Litt betenkte elever før det smeller løs…
F.v. Janne, Kent, Linn Therese og Sabine. Instruktør Magne Omsrud.Skyting vel overstått ! F.v. Janne, Kent, Sabine og Anders.
Bak konferere instruktørene Magne Omsrud og Bente Huset.

 

Anvisningsgrava

Her ble elevene loset trygt ned, og igjen var det fokus på sikkerheten. Instruktører på denne stasjonen var Finn Holm Olsen og Per Olav Kjensrud.


Elevene fikk så innføring i å anvise, og prøvde seg deretter som anvisere på skivene de andre elevene skjøt på. Diskusjonen gikk høyt om hvem de trodde skjøt , og det var veldig spennende å følge med på skivene!


Finn Holm Olsen og Per Olav Kjensrud instruerer, og Lise, Gaia, Petter, Kristian og Tor Andreas følger nøye med.Petter og Gaia anviser

 

Leirdueskyting

 

Elevene fikk prøve å skyte med hagle på leirduebanen, og igjen startet opplæringa med fokus på sikkerhet. Hvordan hagla skal behandles, skytestilling og mye mer ble forklart og vist av Henning Perlestenbakken og Nils Harald Huset. Etterpå fikk elevene prøve seg, først på stillestående blink. Så kom den virkelige utfordringen, nemlig de ”flyvende ” leirduene. Imponerende at alle traff minst en av de oransje leirduene som suste ut i lufta!


F.h. Aleksander, Kristoffer, Anne Elisabeth, (skjult Tina) og Silje følger med på det instruktørene Henning Perlestenbakken og Nils Harald Huset sier.
 

Jeg traff ! Kristoffer blid og tilfreds.


Henning Perlestenbakken instruerer Anne Elisabeth.
 

Etter at alle gruppene hadde gjennomført alle tre stasjonene, fikk vi grillpølser og saft. Det smakte godt!

Etter mat og litt avslapping i skyggen fikk vi orientering fra Henning Perlestenbakken om Norges jeger-og fiskerforening samt det arbeidet de driver lokalt. Ting vi lærte om var bl.a. ulike jaktformer, regler for jakttider og aldersgrenser. Elevene stilte ivrig spørsmål.
Her var det nok flere som fikk lyst til å bli med på aktiviteter utover…

Det var et kjempebra opplegg hele dagen !
Stor takk til Skytterlaget ved leder Per Olav Kjensrud og jeger-og fiskerforeningen ved leder Henning Perlestenbakken, og Trond Berg, Bente Huset, Nils Harald Huset, Magne Omsrud og Finn Holm Olsen
for en flott og lærerik dag. Takk også til eierne som lånte ut jaktrifler og hagler til uerfarne våpenbrukere !

Her kommer flere bilder fra dagen :
Damene diskuterer poengsummer og skyteteknikk.


Hørselsvern er viktig.


Glade leirdueskyttere ferdige på sin post.

Silje i full konsentrasjon…


Au, fikk litt vondt i armen !


Tina er helt med.


Aleksander i full konsentrasjon.


Ja, det er den lille oransje prikken helt i venstre billedkant som skal treffes...


Grillsjef Per Olav passer på så alle får mat.


Gode og mette, og godt med skygge.
F.v. Anders, Kristoffer, Silje, Lise, Janne og Tor Andreas.