Sist oppdatert: 15.06.2007 06:58

Vil du bli støttemedlem i "lappeteppegjengen"?

GUNN KARIN FOSSHOLM OG KARI DELPHIN HOLM
 
 

Her ser vi ”lappeteppegjengen” ved Hedalen skole. Disse elevene har virkelig imponert i vinter! Alle har lært seg strikkekunsten (noen kunne den fra før), og alle har bidratt med en eller flere lapper som vi nå har sydd sammen til et pent teppe.


Det hele begynte med farging av garn sist høst. Vi brukte blader fra osp, selje og bjørk til fargingen. Resultatet ble litt ulike nyanser i gult grønt og beige. Deretter ble det strikkeprosjekt. Vi var så heldige å få hjelp fra mødre, bestemødre og andre hjelpsomme slektninger slik at alle fikk sving på pinnene etter hvert.

Når lappene var ferdig strikket, så hadde vi mange flotte farger og fasonger som måtte settes sammen. Alle elevene laget forslag til hvordan de ønsket at kombinasjonen skulle være. Olaug sitt flotte forslag ble valgt. På bildet ser vi resultatet.

Elevene har bestemt, ved bruk av demokratiske prinsipper, at teppet skal gis bort til noen som trenger det. Dette synes vi var en kjempefin tanke, og vi foreslo derfor at vi kunne spørre alle strikkende damer og herrer i bygda om de ville bidra med en lapp eller flere. Tenk om vi kunne få til et kjempelappeteppe!

Så kjære alle strikkende: Lappeteppegjengen tar imot bidrag helt til utgangen av november 2007.
Lappen bør være ca.15 x 15 cm, og bestå av selvvalgt farge og garnkvalitet.