Sist oppdatert: 24.06.2007 06:34

Besteforeldredag ved lavvoen

TONE KJENSRUD
 
  Mandag 18. juni inviterte barnehagen til besteforeldredag. Det var strålende sommervær, og besteforeldre av begge kjønn og i alle aldre stilte opp med treklosser, hyssing, sangstemmer, hunder, skrujern, hammer, hender, eventyr, kaker og ikke minst med god tid og godt humør.

Vi delte oss inn i ulike aktiviteter og ungene fikk lov å prøve det de hadde lyst til å være med på.

Kjellaug og Gunhild inviterte oss på tur i blomsterenga nedom gamlehuset i Braka. Her fant vi hundekjeks, skogstorknebb, harerug, tepperot, smørblomst, marikåpe, ryllik, tiriltunge og jommen fant vi ikke noen eksemplarer av jomfruen i det grønne og!

Etterpå satte Gunhild og Mariann seg ned for å binde blomsterkrans av alle bukettene. Ikke alle blomstene var like lette å håndtere, men rikelig med hundekjeks og marikåpe bidro til mage flotte kranser!


Er vi ikke sommerfine?

Svein hadde med seg et lite lass av treklosser i alle slags størrelser og fasonger. Gjett om det var spennende å skru og banke sammen klossene til flotte kjøretøy. Et drømmeprosjekt for mange små håndverkere! Og besteforeldrene var imponerte over hvor godt håndlag mange av ungene hadde med verktøyet.

Både voksne og barn følger nøye med!

Her gjelder det å plukke ut de rette klossene. Rundinger til hjul. Store firkanter til understell. Mindre klosser til førerhus og en enda mindre kloss til motorkasse. Og det bua trestykke lkan bli til et fint skjær foran på traktoren! Da gjenstår det bare å plukke fram skruer og spiker og finne det egna verktøyet.

Det er morsomst å «klare sjøl», men innimellom er det godt å ha noen som kan trå til hvis spikeren kommer litt skeivt ut!

Det ble en flott maskinpark som ungene har hatt stor glede av å leike med i etterkant.
Hvem trenger plastikktraktorer nå? (Ikke sikkert alle traktorgutta er enig med oss i det...)


Sangleiker er en populær aktivitet for barn i alle aldere. Jammen trur jeg ikke bestemødrene lærte noen nye av ungene også!


For noen av ungene var nok hundene hans Arne det gjeveste innslaget på dagen. Og maken til tålmodige og snille hunder. Men Arne var flink til å fortelle de at det var viktig å være rolig og ikke rope høyt når de var sammen med hunder. For hvis vi løper og hoier så får såklart hunden også lyst til å løpe og hoppe og bjeffe litt. Og det er ikke alltid like moro for en liten tass på godt og vel en meter over bakken. De som hadde lyst fikk også prøve å gå med hundene i bånd. Men når vi spiste måtte de stå bundet inne ved skogkanten.

Hva er en besteforeldredag uten et skikkelig eventyr? Etter maten samla vi oss alle sammen i ring rundt Kjellaug og det flotte fingerbølet ho hadde på fingeren sin!!!! Det ble en spennende historie ut av det. Men hvis du vil høre det får du dra til ho Kjellaug!

Vi hadde besteforeldre på besøk fra kl. 10 til 14. Og jeg kan garantere at ingen hadde en kjedelig stund. Faktisk tror jeg mange av de som kom og besøkte oss misunte ungene som får være ute på Brakajordet hver dag de er i barnehagen. Så mye å se, så mye å gjøre og så mange fine turer vi kan ta i nærområdet vårt!