Sist oppdatert: 08.05.2007 07:22

Morgengretten bjørn

ARNE HEIMESTØL
 
 

 
Noen setter ekstra stor pris på naturopplevelser. Liv Kjersti Storruste er en av disse. Sist fredag ville hun overvære tiurleik i Vassfaret, men hun fikk oppleve noe mer enn det; møte med en morgengretten bjørn!

Klokka var 04.00, og Liv Kjersti var på plass nedenfor en kolle ved Strøen i Vassfaret. Skal man få oppleve tiurleik, må man være tidlig ute, og det nytter ikke å fare fram med skrik og skrål.

En slik en møtte Liv Kjersti

 

– Jeg hørte ikke noen tiur da jeg nærmet meg kollen jeg planla å gå til. Forsiktig listet jeg meg oppover, og fra en furutopp kunne jeg endelig høre en enslig røy. Det virket som om den ville advare mot noe...

Pulsen var i utgangspunktet høy, men svært mye rasker slo den da Liv Kjersti plutselig så en bjørn reise seg bare 10-15 meter unna. Bamsen blåste i nesa og satte av gårde.

– Før jeg gikk ned igjen, skrittet jeg opp avstanden til der bjørnen hadde reist seg. Men så kom jeg til å tenke på at det kunne være et elgkadaver i nærheten, og det ville ikke være særlig lurt å utfordre bjørnen ved å oppsøke det. Derfor trakk jeg meg stille og rolig tilbake til der jeg hadde bilen.

Nå hadde det begynt å lysne, og i området ved bilen fant Liv Kjersti store bjørnespor.

– Dette er noe av det største jeg har opplevd i livet mitt! sier Liv Kjersti. Hallingene har bjørn i park, men det er mye større å oppleve bamsen i sitt rette element. Bjørnen hører hjemme i Vassfaret!

– Tør du dra på tiurleik etter en slik opplevelse, undrer vi.

– Absolutt, sier Liv Kjersti. – Og vil flere være med, er det bare å ta kontakt!