Sist oppdatert: 10.05.2007 05:50

Ferske brød på bakeriet

JAN WARBERG
 
 

Sender over en liten melding om ”Bakeriet” – som har gjenoppstått  etter å ha vært i dvale i snart 50 år. Den første bakst er tatt ut, og det fungerer. Hva som skjer videre, er ikke klart, men foreløpig er det der som en kuriositet og er tilgjengelig for den som måtte føle behov for å lage noe godt. Skal du bake, må du ha deig og ved, så er resten der.

Endelig var bakeriet ryddet og vasket, inventar fra "stabbuert" i bua montert og alt klart. Lørdagen startet med siste finpuss, vedhogging, og oppfyring. To brøddeiger ble satt; en med loffdeig og en med grovbrød med spelt.

Ovnen ble fyrt opp, brødene satt inn, ventet i spenning måtte kikke i luka ..duften sper seg, montro hvordan dette vil gå, blir det brød.
Duften kom sigende, måtte jo ta bilde av det som etter hvert så utrolig fristende ut. Nammm..... tennene rant i vann.......
Brødene er tatt ut, og skåret i to, kvaliteten så bra ut, håper det smaker og Her måtte noe gjøres! Kvitseid smør og brunost ble hentet, og kald mjølk måtte til.
Jobben er gjort, duften av nystekt brød ligger over hele Flisstad. Bare oppryddingen står igjen, før det igjen er klart til ny bakst.

Det var noen artige timer, disse skal det bli flere av, når det blir åpen bakedag på Bakeriet.