|
Sender over en liten
melding om ”Bakeriet” – som har gjenoppstått etter å ha vært i dvale i
snart 50 år. Den første bakst er tatt ut, og det fungerer. Hva som skjer
videre, er ikke klart, men foreløpig er det der som en kuriositet og er
tilgjengelig for den som måtte føle behov for å lage noe godt. Skal du bake,
må du ha deig og ved, så er resten der.
Endelig var bakeriet ryddet
og vasket, inventar fra "stabbuert" i bua montert og alt klart. Lørdagen
startet med siste finpuss, vedhogging, og oppfyring. To brøddeiger ble satt;
en med loffdeig og en med grovbrød med spelt.
Ovnen ble fyrt opp, brødene satt inn,
ventet i spenning måtte kikke i luka |
..duften sper seg, montro hvordan
dette vil gå, blir det brød. |
|
|
Duften kom sigende, måtte jo ta bilde
av det som etter hvert så utrolig fristende ut. |
Nammm.....
tennene rant i vann....... |
|
|
Brødene er tatt ut, og skåret i to,
kvaliteten så bra ut, håper det smaker og |
Her måtte noe gjøres! Kvitseid smør
og brunost ble hentet, og kald mjølk måtte til. |
|
|
Jobben er gjort, duften av nystekt
brød ligger over hele Flisstad. |
Bare oppryddingen står igjen, før det
igjen er klart til ny bakst. |
Det var noen artige timer, disse skal det bli flere
av, når det blir åpen bakedag på Bakeriet. |
|