Sist oppdatert: 12.05.2007 08:02

Expedisjonshelg

LENE GRIMSRUD
 
  Lørdag 5. mai dro 13 deltakere fra Hedalen og Begnadalen fra 4. – 7. Klasse på leir på Ildjarntunet i Hedalen. Vi hadde med oss to fra Normisjonen som ledet det hele, Ann Helen Aaslund og Henrik . De hadde med seg tre ungdomsledere, og selv hadde vi fått med oss tre ungdomsledere fra Hedalen og Begnadalen, og disse var veldig viktige for hele leiren og gjorde en kjempebra innsats.

Først bar det inn for å bli kjent, hilse på han Kåre Klekkert (en kylling, se bildet) og høre om skatter. Etter litt frukt kunne vi velge mellom forskjellige aktiviteter som fotball, forming og playstation. Pga det strålende været kunne vi grille hamburgere til middag og koste oss ute i solen. Deretter bar det av gårde på skattejakt i området rundt Ildjarntunet.

Jeg har lenge  visst at kirka i Hedalen bærer på mange verdifulle skatter, men at det også finnes skatter av sjokolade og tvist der var nytt for meg. Nok en grunn til å besøke denne gamle, ærverdige kirka. .. Etter en tapper innsats av alle lagene trengte vi alle å slappe litt av i solen før det igjen brakte løs med leiking og sport i det fri.Kvelden ble avsluttet med en film og snop, det var jo tross alt lørdag. Alle bortsett fra lederne fikk sove hjemme i egen seng, men på søndag kl. 11 startet vi igjen med åpen gudstjeneste på Ildjarntunet.

Det ble nok en litt annerledes gudstjeneste med mye liv og bevegelse i både sanger og preken. Selvsagt var Kåre Klekkert med oss igjen. Gudstjenesten ble spennende og fint for både store og små. Etter gudstjenesten var det grilling av kirkepølser utenfor. Og som en avslutning på leiren fikk alle deltakere diplom for innsatsen. Og vi regner med at det blir leir igjen om et år, så det er bare å forberede seg.