Sist oppdatert: 25.05.2007 06:46

Barnas dag på Valdres folkemuseum

TONE KJENSRUD
 
  Tirsdag 22. mai deltok de eldste ungene i Hedalen på Barnas dag på Folkemuseet på Fagernes. Det var fire stasjoner med aktiviteter på ulike steder som vi skulle gjennom i løpet av dagen. Første stopp var Tvengestølen. Der fikk vi lage kongledyr og lage gard av pinner og gras, og vi fikk være på på sangleiker.

Så gikk turen til Rognebygningen. Der blei vi møtt av ei "rar" bestemor som viste oss hvordan bestemødre slurpa kaffe gjennom en sukkerbit og som fortalte et skummelt eventyr om ei heks som ikke likte dyr. Men heksa ble tilslutt lurt av revefar sjøl.
 

Bamsefar kjører standsmessig

Bestemor demonstrere kaffeslurping gjennom sukkerbit

Inne på museet hadde de ei fin samling med gamle tråbiler og andre kjøretøy som ungene lekte med før. Det er ikke bare i våre dager at "storfolk kjennes på kjøretøyet"!!!


Det smakte godt med nistemat

En flott bil med ordentlig motor i

Det var ca. 200 barn fra alle barnehager i Valdres som hadde tatt turen til museet denne dagen. I matpause samla alle seg i amfiet og spiste nistepakkene sine og samtidig fikk vi høre Elisabeth spille på langeleik.


Eventyrstund i Rognebygningen

Fra låvebrua fikk vi hoppe i høyet

Etter nistematen smaker det godt med dessert. Vi dro opp til Dalestogo og fikk steike lapper på ei stor takke. Det smakte kjempegodt.


Fin reklame hadde de før også

Her kjører vi med stil

Nede på Kvietunet sto Gråtass traktoren som mange av ungene kjenner fra tv og bøker. Endelig var det vår tur til å klatre på den. Gråtass var i godt humør og klagde ikke en eneste gang selv om ungene klatra både på panser og dekk! Aller mest stas var det sjølsagt å sitte i førersete og styre!!

Siste stopp for dagen var ei låvebru. Der fikk alle som turte lov til å hoppe i høyet! Og alle hoppa!!!

Vi hadde en kjempefin dag på museet!


I Dalestogo steikte vi lapper på takka

Lappene var kjempegode

Med 4 bein blir kongla til ei ku.

På Tvengestølen (2)

Tremannen danser når Elisabeth spiller på langeleiken.

Vi prøver stylter 1

Vi fikk klatre overalt på Gråtass

Vi prøver stylter 2

Vi venter tålmodig på å få steike lapper