Sist oppdatert: 28.05.2007 09:29

Travel naturfotograf

ARNE HEIMESTØL
 

 
Våren har nå tatt et skikkelig grep ute i naturen, og i fjellet begynner barflekkene nå å bli flere og større. Dette er kanskje noe av den heftigste tiden for naturfotografer, når fugler, dyr og planter er i høyberedskap. For ikke å bli stresset og lei kan det være smart å bestemme seg for noe man vil oppleve eller fotografere skikkelig i stedet for å stresse rundt etter alt.

For min del har mye av tiden siden sist gått med til bok-prosjekter, planlegging av workshoper og ekspedisjoner, og ikke minst fotografering. Dette forteller naturfotograf Ole Jørgen Liodden.

På Naturfokus sin hjemmeside kan du se noe av det Liodden er opptatt av. Praktboka fra Valdres har for eksempel kommet ut i nytt opplag. Nå arbeider han med tilsvarende bok fra Hallingdal og lærebok i digital fotografering.

I Nettarkivet finnes det i skrivende stund over 4000 bilder. Her kan du søke på stikkord og få opp bilder du er på utkikk etter.

Noen av oss kunne tenke oss kurs i fotografering. Her har en mulighet til å delta på kurs på Fagernes, eller å reise helt til Antarktis. Selv på sistnevnte tur synes det ikke vanskelig å få deltakere, for det er bare 6 ledige plasser på ekspedisjonen som skal gå fra 30.10-19.11. 2008. Oversikt over fotokurs, workshops og fotoekspedisjoner finner du her.